Runepergin päivän kunniaksi piti leipoo Runebergin torttuja.
Itse kun en tykkää kaupan versioista ollenkaan. Niin ajattelin kokeilla tehdä
itse, jos ne vaikka maistuis paremmalle. Ja maistuhan ne. Näitä olis voinut
syödä, vaikka useamman. Näitä varmasti tulee tehtyä ens vuonna uudestaan. Ja on
kuitenkin nopeita tehdä.
200g Voita
2dl Sokeria
2k Kananmunaa
1,75dl Vehnäjauhoja
1dl Korppujauhoja
2dl Mantelijauhetta
1dl Murskattuja pipareita
1tl Kardemummaa
1tl Vaniljasokeria
2dl Kermaa
1tl Leivinjauhetta
Kostutukseen
1dl Vettä
1rkl Sokeria
1tl Manteliuutetta
TAI
2rkl
Mantelilikööriä, punssia, vahvaa vadelmamehua
Koristeluun
Vadelmahilloa
Sokerikuorrutetta
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen kunnolla
vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita kuivat aineet taikinaan kerman
kanssa vuorotellen.
Nostele taikina leivosvuokiin tai muffinivuokiin. Paista 200
asteessa 20min. Anna jäähtyä.
Mittaa kattilaan vesi ja sokeri.
Lämmitä seosta niin kauan että sokeri on sulanut. Lisää sekaan makuaine ( punssi,
likööri, mehu ym.). Kasta leivoksen pää nesteeseen ja anna nesteen imeytyä muutama
tunti. Laita päälle teelusikallinen vadelmahilloa ja sokerikuorrute ympärille.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti