5. helmikuuta 2012

Runebergin torttu




Runepergin päivän kunniaksi piti leipoo Runebergin torttuja. Itse kun en tykkää kaupan versioista ollenkaan. Niin ajattelin kokeilla tehdä itse, jos ne vaikka maistuis paremmalle. Ja maistuhan ne. Näitä olis voinut syödä, vaikka useamman. Näitä varmasti tulee tehtyä ens vuonna uudestaan. Ja on kuitenkin nopeita tehdä.

200g  Voita
2dl  Sokeria
2k  Kananmunaa
1,75dl  Vehnäjauhoja
1dl  Korppujauhoja
2dl  Mantelijauhetta
1dl  Murskattuja pipareita
1tl  Kardemummaa
1tl  Vaniljasokeria
2dl  Kermaa
1tl  Leivinjauhetta
 Kostutukseen

1dl  Vettä
1rkl  Sokeria
1tl  Manteliuutetta TAI
2rkl  Mantelilikööriä, punssia, vahvaa vadelmamehua

Koristeluun

Vadelmahilloa
Sokerikuorrutetta

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen kunnolla vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita kuivat aineet taikinaan kerman kanssa vuorotellen.
Nostele taikina leivosvuokiin tai muffinivuokiin. Paista 200 asteessa 20min. Anna jäähtyä.
Mittaa  kattilaan vesi ja sokeri. Lämmitä seosta niin kauan että sokeri on sulanut. Lisää sekaan makuaine ( punssi, likööri, mehu ym.). Kasta leivoksen pää nesteeseen ja anna nesteen imeytyä muutama tunti. Laita päälle teelusikallinen vadelmahilloa ja sokerikuorrute ympärille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti