22. huhtikuuta 2012

Appelsiini-vadelmajuustokakku

Meidän äidin synttäreitä juhlistettiin tänä viikonloppuna. Ja ajattelin kokeilla tehdä juustokakkua kahdella eri maulla, ja laittaa ne hieman eritavalla kuin normaalisti kahteen kerrokseen. Joten vadelmaa tuli sisärinkiin ja appelsiinia ulkorinkiin.
Appelsiinijuusstokakkua ei ole tullutkaan koskaan aikaisemmin tehtyä. Ja oli kyllä hyvää.
Samalla tuli kokeiltua tuota narsissien tekoa. Melko hyvin nekin onnistui. Vielä vähän harjottelua niin hyvä tulee!
Koristeet on kaikki tehty Satin Ice White Vanillalla, jota olen aikaissemminkin kehunut. Nykyään tosiaan teen kaikki tällä massalla. Se kuivuukin aivan ihanan nopeasti ja on todella helppo työstää. Pritsaus ja rakeet reunoilla on taloussuklaarouhetta, jota kaapista löytyi vielä.



Tältä kakku näytti ennen koristeluja


Pohja
220g  Minttu dominoja
60g  Voita

Vadelmatäyte
1dl  Vispikermaa
200g  Maustamatonta tuorejuustoa
200g  Vadelmia
3/4 dl  Sokeria
1 Munanvalkuainen
2 1/2  Liivatetta

Appelsiinitäyte
1dl  Vispikermaa
200g  Appelsiinituorejuustoa
1  Apppelsiinin raastettu kuori
1  Appelsiinin mehu
3/4 dl  Sokeria
1  Munanvalkuainen
2 1/2  Liivatetta

Tein samoin kuin limejuustokakun, mutta tein ensin vadelmatäytteen ja laitoin 16cm:n reunavuoan pohjan keskiosaan. Täytin ja  annoin hyytyä. Otin reunavuoan pois ja tein appelsiinitäytteen, jonka kaadoin täyttämään loppuosan vuoasta. Ja se sai hyytyä yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti