Tämä piirakka ei ehkä ole kaikkein kaunein, mutta maultaan ihan lyömätön. Ja mielestäni jäätelö sopii tämänkin piirakan kaveriksi.
Pohjan tein kauraisella piirakkapohjan ohjeella.
Täyte
400g Omenoita (n.3-4kpl)
2rkl Sitruunanmehua
1/2dl Fariinisokeria
1 1/2tl Kanelia
1 1/2rkl Perunajauhoja
Kuori ja lohko omenat. Lisää sitruunanmehu joukkoon (estää tummumisen). Sekoita loput aineet lohkojen kanssa. Lado omealohkot piirakkapohjan päälle. Kaada myös neste mukaan. Paista 200 asteessa 22 minuuttia. Tee tosca.
Tosca
100g Voita
100g Mantelilastuja
1 1/2dl Sokeria
2rkl Vehnäjauhoja
2rkl Maitoa
Sulata voi ja sokeri kattillassa. Lisää sekaan mantelilastut. Sekoita. Poista kattila liedeltä. Lisää vehnäjauhot ja maito. Seoita. Lisää seos piirakan päälle. Nosta piirakka uuniin vielä n. 8 minuutiksi, kunnes tosca on saanut hieman väriä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti