Donitseja on nyt tehty yhdessä sun toisessa blogissa. Niin herkullisilta näyttäny, et pakko oli testata itekki. Ja aika herkkua ne oliki. Ja nuo sokeriset oli kyllä kaikkein parhainta. Donitsipellin näihin tarvitsee, jos haluaa kokeilla. Tämä on muutamasta ohjeesta fiksattu omaan makuun sopivaksi.
12-14kpl
30g Voita
1,75dl Piimää
1 Muna
1dl Sokeria
0,5tl Suolaa
3dl Vehnäjauhoja
1tl Leivinjuhetta
0,5tl Soodaa
1tl Vaniljasokeri
1tl Kardemummaa
Laita uuni lämpiämääm 175 asteeseen. Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää voin sekaan piimä ja muna, sekoita ne kuiviin aineisiin. Kaada seos pursotuspussiin (jos et omista sellaisia lusikoi vuokaan). Voitele vuoan kolot öljyllä tai voilla. Pursota vuokaan, täytä kolot noin puoleen väliin. Paista 175 asteessa noin 10 minuuttia.
Jos sokeroit donitsit, voitele donitsin vaaleampi puoli sulalla voilla. Sokeri tarttuu paremmin kiinni. Tummempaan puoleen sokeri tarttuu vielä lämpöisenä hyvin.
Voit myös sulattaa esimerkiksi suklaata tai tehdä tomusokerista ja vedestä seoksen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti