Ohje
2dl Ruisjauhoja
5dl Vehnäjauhoja
0,5tl Kuivahiivaa
2tl Suolaa
3,5 - 4dl Vettä
Sekoita kulhossa kuivataineet ja lisää sekaan 3,5dl vettä. Jos taikina tuntuu liian paksulta lisäile loppu 0,5dl vettä pienissä osissa. Laita kelmu tiiviisti kulhon päälle ja jätä huoneenlämpöön 12-18 tunniksi esim yön yli.
Nostatus ajan jälkeen kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja muotoile siitä pallo. Laita taikina kohoamaan kunnolla jauhotettuun kulhoon vielä noin 30 minuutiksi. Samalla laita uuni lämpenemään 225 asteeseen ja nosta pata sinne lämpiämään.
Puolentunnin kuluttua nosta taikina kuumaan pataan. Paista kansi päällä 30-35 min. Ja vielä ilman kantta 15-20 min.
Kaada leipä pöydälle esim pyyhkeen päälle tai ritilälle jäähtymään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti