Tänä vuonna tuli kokeiltua konvehtien tekoa. Luulin että suklaan
temperointi olisi ollut vaikeaa, mutta se sujuikin yllättävän helposti, Piti
vain olla tarkkana lämpötilojen kanssa. Täytteitä tuli useita erilaisia. jos
olisi ollut useampi muotti, niin olisi päässyt hieman helpommalla. Nyt vain
joutui temperoimaan suklaita useaan kertaan. Ja eri makuiset suklaat olisi
erottanut toisistaan helpommin.
Konvehteihin
temperoin ensin suklaata. Kaadoin muotteihin sen verran että sain reunat
tehtyä. Tämän jälkeen jääkaappiin tai pakastimeen jäähtymään. Seuraavaksi tein
täytteen ja täytin konvehdit. Ja jälleen jääkaappiin/pakastimeen jäähtymään.
Sitten vielä temperoidaan suklaata, joka kaadetaan vielä muotteihin, jotta
saadaan pohja tehtyä. Ja jälleen jääkaappiin/pakastimeen jäähtymään. Tässä
vaiheessa kannattaa antaa jäähtyä kunnolla tai suklaat eivät irtoa muoteista
kokonaisina.
Ja temperointi
tapahtuu niin että ensin esim. tummasuklaa sulatetaan 48-50 asteiseksi. Sitten
jäähdytetään 27-28 asteiseksi. Ja jälleen sulatetaan 31-32 asteiseksi. Tämän
jälkeen suklaa on käyttökelpoista. Suklaan täytyy pysyä jokaisessa vaiheessa
oikeissa asteissa tai joudut aloittamaan temperoinnin alusta.
Tässä vielä
kaikkien suklaiden temperointi asteet
Tummasuklaa
48-50 / 27-28 / 31-32
Maitosuklaa
45 / 26-27 / 30
Valkosuklaa
40 / 26-27 / 25-29
Marjannetäyte
1/2dl
Kuohukermaa
100g
Tummasuklaata
40g
Marjannerouhetta
Valkosuklaa-sitruunatäyte
1/2dl
Kuohukermaa
1/2
sitruunanmehu + raastettu kuori
120g Valkosuklaata
AfterEight täyte
1/2dl
Kuohukermaa
100g
AfterEight suklaata
Kaikissa
täytteissä kiehauta kerma (sekä muut nesteet). Ota kattila liedeltä ja lisää
suklaa sekaan. Sekoita niin kauan että suklaa on sulanut sileäksi joukkoon.
Tämän jälkeen voit täyttää konvehdit.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti