Tällaisia vadelmatryffeleitäkin tuli kokeiltua jouluksi.
Nämä oli ihan mun makuun. Ihanan raikkaan kirpeitä. Onneksi nämä täytyy
säilyttää jääkaapissa, ni ei tuu ihan kaikkia syötyä kerralla. Ohjeen löysin
ihka uudesta Leivontalehdestä.
125g Vadelmia
1/2dl
Vadelmamehutiivistettä
1dl Kermaa
3rkl Sokeria
250g Tummasuklaata
Sekoita vadelmat, mehu, kerma ja sokeri kattilassa. Keitä
miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Siivilöi seos ja anna kiehua kasaan, kunnes
jäljellä on enää noin 1/2dl. Paloittele sillä välin suklaa pieniksi paloiksi.
Lisää paloiteltu suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut seokseen. Muista
mieto lämpö! Ota kattila pois liedeltä. Jaa tryffelitaikina pieniin
foliovuokiin. Säilytä ilmatiiviissä purkissa jääkaapissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti