27. joulukuuta 2011

Vadelmatryffelit



Tällaisia vadelmatryffeleitäkin tuli kokeiltua jouluksi. Nämä oli ihan mun makuun. Ihanan raikkaan kirpeitä. Onneksi nämä täytyy säilyttää jääkaapissa, ni ei tuu ihan kaikkia syötyä kerralla. Ohjeen löysin ihka uudesta Leivontalehdestä.

125g  Vadelmia
1/2dl  Vadelmamehutiivistettä
1dl  Kermaa
3rkl  Sokeria
250g  Tummasuklaata

Sekoita vadelmat, mehu, kerma ja sokeri kattilassa. Keitä miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Siivilöi seos ja anna kiehua kasaan, kunnes jäljellä on enää noin 1/2dl. Paloittele sillä välin suklaa pieniksi paloiksi. Lisää paloiteltu suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut seokseen. Muista mieto lämpö! Ota kattila pois liedeltä. Jaa tryffelitaikina pieniin foliovuokiin. Säilytä ilmatiiviissä purkissa jääkaapissa.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti