Tätä
tein meille viikonloppuna iltapalaksi. Tästä ohjeesta tuli ihanan mehevä
lihapiirakka. Ja vaikka lopun laittoi yöksi jääkaappiin niin se oli
seuraavanakin päivänä ihan yhtä hyvää. Ja mielestäni taikina on todella helppo tehdä.
Ja paljon paremman makuista, kuin kaupan taikinat. Tästä ohjeesta tulee
pellillinen.
Taikina
500g Maitorahkaa
500g Voita
8dl Vehnäjauhoja
Täyte
400-600g Jauhelihaa
4dl Riisiä
3 Kananmuna
Hieman
Kermaa
Sekoita
huoneenlämpöinen voi ja maitorahka. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Laita
taikina odottamaan jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
Keitä
riisit kypsiksi ja paista jauheliha sekä mausta maun mukaan. Sekoita riisi ja
jauheliha. Jos haluat lisätä sekaan esim. paprikaa, aurinkokuivattuja
tomaatteja ym. niin lisää ne nyt. Kun seos on hieman jäähtynyt lisää kananmunat
ja kerma.
Jaa taikina kahteen osaa ja kauli taikinat
levyiksi. Levitä täyte toisen levyn päälle. Nosta toinen levy päälle. Sulje
reunat hyvin esim. haarukalla painellen. Voitele munalla ja pistele reikiä
haarukalla. Paista 200 asteessa noin 30min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti