24. tammikuuta 2012

Lihapiirakka




Tätä tein meille viikonloppuna iltapalaksi. Tästä ohjeesta tuli ihanan mehevä lihapiirakka. Ja vaikka lopun laittoi yöksi jääkaappiin niin se oli seuraavanakin päivänä ihan yhtä hyvää. Ja mielestäni taikina on todella helppo tehdä. Ja paljon paremman makuista, kuin kaupan taikinat. Tästä ohjeesta tulee pellillinen.

Taikina
500g  Maitorahkaa
500g  Voita
8dl  Vehnäjauhoja
Täyte
400-600g Jauhelihaa
4dl  Riisiä
3  Kananmuna
Hieman Kermaa

Sekoita huoneenlämpöinen voi ja maitorahka. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Laita taikina odottamaan jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
Keitä riisit kypsiksi ja paista jauheliha sekä mausta maun mukaan. Sekoita riisi ja jauheliha. Jos haluat lisätä sekaan esim. paprikaa, aurinkokuivattuja tomaatteja ym. niin lisää ne nyt. Kun seos on hieman jäähtynyt lisää kananmunat ja kerma.
Jaa taikina kahteen osaa ja kauli taikinat levyiksi. Levitä täyte toisen levyn päälle. Nosta toinen levy päälle. Sulje reunat hyvin esim. haarukalla painellen. Voitele munalla ja pistele reikiä haarukalla. Paista 200 asteessa noin 30min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti