Testissä oli porkkanakakkua muutamalla eri sisällöllä. Mutta tämä oli kaikkein paras. Tuli ihanan mehukas ja tarpeeksi makuja. Päällistä kokeilin sekä tuorejuustosta että sulatejuustosta tehtynä. Sulatejuustoversio oli kyllä miljoona kertaa parempaa. Ei tarvinnut kahta kertaa miettiä, kumpaa tulee käytettyä. Kakun pintaa en edes kerennyt koristelemaan, kun piti päästä nopeasti maistelemaan. Ohjeen olen kasannut useasta eri ohjeesta.
Kakku
4 Kananmunaa
2dl Öljyä
400g
Porkkanaraastetta
3dl Ruokokidesokeria
1dl Sokeria
4dl Vehnäjauhoja
1tl Ruokasoodaa
2tl Leivinjauhetta
1/2tl Suolaa
2tl Kanelia
2tl Kardemummaa
100g Rouhittuja
pähkinöitä (itse laitoin hasselpähkinöitä)
1/2 Sitruuna (mehu + kuoriraaste)
Kuorrute
200g Olympia
sulatejuustoa
70g Tomusokeria
50g Voita
1tl Vaniljasokeria
1tl Sitruunamehua
Raasta porkkanat. Sekoita vehnäjauhot, ruokasooda,
leivinjauhe ja mausteet sekaisin. Vatkaa kananmunat ja sokerit kuohkeaksi
vaahdoksi. Lisää sekaan öljy hyvin vatkaten. Lisää kuivat aineet ja pähkinät
lastalla käännellen. Viimeisenä sitruunanmehu ja –kuoriraaste sekä
porkkanaraaste. Nostele lastan kanssa varovaisesti sekaan. Voitele vuoka
(24-26cm) ja kaada taikina siihen.
Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. Jos kakun pinta rupeaa tummumaan liikaa
laita leivinpaperi päälle loppuajaksi. Jäähdytä kakku kunnolla ja tee
päällinen.
Sekoita huoneenlämpöinen voi ja sulatejuusto kunnolla
sekaisin. Lisää tomusokeri ja vaniljasokeri. Sekoita kunnolla. Sekoita lopuksi
joukkoon sitruunamehu. Levität täyte jäähtyneen kakun pinnalle. Anna vetäytyä
hetki jääkaapissa.
Voit koristella pinnan pähkinärouheella tai sokerimassasta tehdyillä
porkkanakoristeilla. Ja sitten vaan nauttimaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti