19. helmikuuta 2012
Laskiaispullat
Laskiaispullia laskiaissunnuntaille. Ja tietty hernekeittoa ennen näitä. Pulkkamäki jäi tältä sunnuntailta väliin. Mutta pullia tuli syötyä senkin edestä. Ja sisällä täytyy olla tietysti mansikkahilloa ja kermavaahtoa. Mantelimassa ei meidän perheessä uppoa. Sillekkin löytyy omat kannattajansa.
Pullataikina
5dl Maitoa
2pss Kuivahiivaa
2 Kananmunaa
2dl Sokeria
reilu 1rkl Kardemummaa
1tl Suolaa
12-15dl Vehnäjauhoja
150g Voita
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita siihen hiivaa. Sekoita joukkoon sokeri ja mausteet sekä kananmunat. Sulata voi ja lisää se vehnäjauhojen kanssa vuuorotellen taikinaan. Vaivaa taikinaa niin kauan että se irtoaa käsistä. Anna kohota liinan alla puolisen tuntia. Leivo pullat ja anna kohota pellillä liinan alla vielä puolisen tuntia. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti