19. helmikuuta 2012

Laskiaispullat


Laskiaispullia laskiaissunnuntaille. Ja tietty hernekeittoa ennen näitä. Pulkkamäki jäi tältä sunnuntailta väliin. Mutta pullia tuli syötyä senkin edestä. Ja sisällä täytyy olla tietysti mansikkahilloa ja kermavaahtoa. Mantelimassa ei meidän perheessä uppoa. Sillekkin löytyy omat kannattajansa.

Pullataikina
5dl  Maitoa
2pss  Kuivahiivaa
2  Kananmunaa
2dl  Sokeria
reilu 1rkl  Kardemummaa
1tl  Suolaa
12-15dl  Vehnäjauhoja
150g  Voita

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita siihen hiivaa. Sekoita joukkoon sokeri ja mausteet sekä kananmunat. Sulata voi ja lisää se vehnäjauhojen kanssa vuuorotellen taikinaan. Vaivaa taikinaa niin kauan että se irtoaa käsistä. Anna kohota liinan alla puolisen tuntia. Leivo pullat ja anna kohota pellillä liinan alla vielä puolisen tuntia. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti