Sorbettiin oli hyvä käyttää muusta leivonnasta jääneet munan valkuaiset. Tulee maukasta sorbettia tällä ohjeella. Appelsiinin lisäksi on tullut tehtyä tätä sitruunasta. Itse, kun sitruunasta tykkään ihan suunnattomasti ni tykkäsin todella paljon. Muutaman muun mielestä oli hieman liian kirpakkaa. Mutta sitruunasta jos tekee niin jättää hieman mehua pois. Tää appelsiini sopii tosi hyvin oli paljon makeampaa. Täytyy testailla myös muilla mauilla.
Sorbetti
2½ dl vettä
2 dl sokeria
2½ dl appelsiinimehua
2 valkuaista
Kuumenna vettä ja sokeria kattilassa kunnes sokeri on sulanut. Nosta kattila pois liedeltä ja sekoita mehu sokeriliemeen. Nosta seos metallikulhossa pakkaseen. Noin tunnin kuluttua vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja sekoita jäähtyneeseen sitruunasokeriliemeen. Sekoittele sorbettia tunnin välein pari kolme kertaa. (itse tuli sekoiteltua vajaan tunnin välein, kolmisen tuntia). Kun seos rupeaa näyttämään jo sorbetilta, niin ei kannata enään sekoitella. Itse sekoittelin ensimmäisellä kerralla liian jäätynyttä niin sorbetista ei tullutkaan kiinteää. Ja pallojen teko oli hieman vaikeaa. Mutta samalle se maistui.
2 dl sokeria
2½ dl appelsiinimehua
2 valkuaista
Kuumenna vettä ja sokeria kattilassa kunnes sokeri on sulanut. Nosta kattila pois liedeltä ja sekoita mehu sokeriliemeen. Nosta seos metallikulhossa pakkaseen. Noin tunnin kuluttua vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja sekoita jäähtyneeseen sitruunasokeriliemeen. Sekoittele sorbettia tunnin välein pari kolme kertaa. (itse tuli sekoiteltua vajaan tunnin välein, kolmisen tuntia). Kun seos rupeaa näyttämään jo sorbetilta, niin ei kannata enään sekoitella. Itse sekoittelin ensimmäisellä kerralla liian jäätynyttä niin sorbetista ei tullutkaan kiinteää. Ja pallojen teko oli hieman vaikeaa. Mutta samalle se maistui.
Pitaapa kokeilla joskus! Nayttaa helpolta ja hyvalta.
VastaaPoista