27. helmikuuta 2012

Tulinen kanapiirakka ja perunasalaatti




Tänään oli taas koko  yön kestävät Oscar valvojaiset. Ja tietysti täytyi tehdä hyvää syötävää siihen seuraks. Ja jaksaa valvoakin paljon paremmin kun on jotakin millä herkutella. Tarjolla oli tulista kanapiirakkaa, perunasalattia ja patonkia. Sekä jälkkäriks rocky roadia.

Tulinen kanapiirakka

Perunasalaatti
Laitetaan tähä vaikka ekana ohje kanapiirakalle. Tein vain puolet tästä määrästä. Tällä ohjeella tulee 24-26cm:n piirakkavuokaan.

Pohja
100g  Voita
1  Muna
2 ½dl  Vehnäjauhoja
1/2 tl  Leivinjauhetta
1/4 tl  Suola

Täyte
250g  Kanakuutioita
1  Sipuli
1  Pieni paprika
Ananasta
Suolaa
Mustapippuria
Jalopenoja (maunmukaan)
Chilijauhetta
Ruohosipulia
2dl  Creme Fraichea
2  Munaa
2dl  Juustoraastetta

Sulata voi. Anna jäähtyä hieman. Lisää munat ja sekoita tasaiseksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, mutta älä vaivaa liikaa, jotta taikina ei sitkisty. Sekoita vain sen verran, että aineet sekoavat keskenään. Kääri kelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa täytteen valmistuksen ajan.
Paista kana pannulla hienonnetun sipulin kanssa. Lisää pannulle pilkotut paprikat, ananas, jalopenot ja mausteet. Lisää creme fraiche, sekoita ja anna hautua miedolla lämmöllä 5minuuttia. Jäähdytä ja sekoita loput täytteen ainekset.
Kauli taikina kelmujen välissä ja painele piirakkavuoan pohjalle. Levitä täyte päälle ja paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 25minuuttia. Peitä tarvittaessa leivinpaperilla tummumisen estämiseksi. 

Perunasalaatti

Perunoita
Aurinkokuivattuja tomaatteja
Punasipuli
Kapriksia
Ruohosipuli
Ripaus Suolaa
Mustapippuria

Keitä perunat. Jätä ne hiukan normaalia kovemmiksi, jotta eivät hajoa pilkottaessa. Jäähdytä kylmässä vedessä. Pilko kaikki aineet sekaisin ja mausta. Kaada sekaan hieman öljyä aurinkokuivatuista tomaateista. Anna maustua hetki jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti