Tänään oli taas koko yön kestävät Oscar valvojaiset. Ja tietysti täytyi tehdä hyvää syötävää siihen seuraks. Ja jaksaa valvoakin paljon paremmin kun on jotakin millä herkutella. Tarjolla oli tulista kanapiirakkaa, perunasalattia ja patonkia. Sekä jälkkäriks rocky roadia.
Tulinen kanapiirakka |
Perunasalaatti |
Pohja
100g Voita
1 Muna
2 ½dl Vehnäjauhoja
1/2 tl Leivinjauhetta
1/4 tl Suola
Täyte
250g Kanakuutioita
1 Sipuli
1 Pieni paprika
Ananasta
Suolaa
Mustapippuria
Jalopenoja (maunmukaan)
Chilijauhetta
Ruohosipulia
2dl Creme Fraichea
2 Munaa
2dl Juustoraastetta
Sulata voi. Anna jäähtyä hieman. Lisää munat ja sekoita
tasaiseksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, mutta älä vaivaa liikaa,
jotta taikina ei sitkisty. Sekoita vain sen verran, että aineet sekoavat
keskenään. Kääri kelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa täytteen valmistuksen
ajan.
Paista kana pannulla hienonnetun sipulin kanssa. Lisää
pannulle pilkotut paprikat, ananas, jalopenot ja mausteet. Lisää creme fraiche,
sekoita ja anna hautua miedolla lämmöllä 5minuuttia. Jäähdytä ja sekoita loput
täytteen ainekset.
Kauli taikina kelmujen välissä ja painele piirakkavuoan pohjalle. Levitä
täyte päälle ja paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 25minuuttia. Peitä
tarvittaessa leivinpaperilla tummumisen estämiseksi. Perunasalaatti
Perunoita
Aurinkokuivattuja tomaatteja
Punasipuli
Kapriksia
Ruohosipuli
Ripaus Suolaa
Mustapippuria
Keitä perunat. Jätä ne hiukan normaalia kovemmiksi, jotta eivät hajoa pilkottaessa. Jäähdytä kylmässä vedessä. Pilko kaikki aineet sekaisin ja mausta. Kaada sekaan hieman öljyä aurinkokuivatuista tomaateista. Anna maustua hetki jääkaapissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti