Osallistuin tälläisellä suklaa leipomuksella leivontafoorrumin leivontahaastekilpailuun. Aiheena oli tässä kuussa jotakin punaista ilman väriaineita. Ja hyvinhän siinä kävi neljäs sija!!! Ja palkinto tulossa postissa.
Pohja
200g Voita
200g Suklaata
3 Kananmunaa
1dl Sokeria
1dl Fariinisokeria
1tl Vaniljasokeria
3dl Vehnäjauhoja
Tryffeli
2dl Kuohukermaa
400g Valkoistasuklaata
1 Sitruunanraastettukuori
1,5rkl Sitruunamehua
Vadelmaviirut
1dl Vadelmia
1tl Tomusokeria
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoka
(halkaisijaltaan 22cm jos haluat korkeamman tai 24cm hieman matalampaan)
leivinpaperilla.
Sulata voi ja suklaa erikseen. Anna
jäähtyä.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää
fariinisokeri kun seos on alkanut hieman vaahtoutua. Lisää vaahtoon jauhot ja
vaniljasokeri ja sitten jäähtyneet suklaa ja voi.
Kaada massa vuokaan ja paista uunin alatasolla noin
15 minuuttia. Kakun ei tarvitse kuin kiinteytyä.
Tryffeli:
Kiehauta kerma, sitruunamehu ja -kuoriraaste.
Alenna lämpötila ja lisää valkosuklaa ja anna sen sulaa koko ajan sekoittaen.
Kaada seos kakunpäälle ja nosta kylmään.
Jos haluat punaisia "raitoja" paseeraa (murskaa siivilän läpi) vadelmat
noin 1dl. Lisää sekaan teelusikallinen tomusokeria.
Tipauttele tippoja kakunpäälle kaadetun tryffelin päälle ja vetele tikulla
viivoja. Ja nosta tämän jälkeen jää kaappiin.
Anna hyytyä ainakin pari kolme tuntia mielellään
yön yli.
Onnea sijoituksesta!
VastaaPoistaKisa oli tosi tiukka, joten sijoituksesi oli loistava.
En voinutkaan aiemmin kommentoida lainkaan :D .....herkullinen reseptin puolesta, pinta riittävästi kauniin vadelman punainen. Koristelutyyli tekee siitä taiteellisen.
Kiitoksia!! Oli kyl kiva päästä osallistumaan. Ja oli kyl tosi hyvän makustaki. Täytyy osallistua heti uudelleen, ku vaan kerkee. =)
VastaaPoista