29. helmikuuta 2012

Suklaatorttu "Suklaaunelma"

Osallistuin tälläisellä suklaa leipomuksella leivontafoorrumin leivontahaastekilpailuun. Aiheena oli tässä kuussa jotakin punaista ilman väriaineita. Ja hyvinhän siinä kävi neljäs sija!!! Ja palkinto tulossa postissa. 




Tämä on tuhtia tavaraa, mutta vaikka en itse tykkää suklaa leivonnaisista niin tämä uppos kyl ihan älyttömän hyvin.

Pohja
200g  Voita
200g  Suklaata
3  Kananmunaa
1dl  Sokeria
1dl  Fariinisokeria
1tl  Vaniljasokeria
3dl  Vehnäjauhoja

Tryffeli
2dl  Kuohukermaa
400g  Valkoistasuklaata
1  Sitruunanraastettukuori
1,5rkl  Sitruunamehua

Vadelmaviirut
1dl  Vadelmia
1tl  Tomusokeria


Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisijaltaan 22cm jos haluat korkeamman tai 24cm hieman matalampaan) leivinpaperilla.
Sulata voi ja suklaa erikseen. Anna jäähtyä.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää fariinisokeri kun seos on alkanut hieman vaahtoutua. Lisää vaahtoon jauhot ja vaniljasokeri ja sitten jäähtyneet suklaa ja voi.
Kaada massa vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 15 minuuttia. Kakun ei tarvitse kuin kiinteytyä.
Tryffeli:
Kiehauta kerma, sitruunamehu ja -kuoriraaste. Alenna lämpötila ja lisää valkosuklaa ja anna sen sulaa koko ajan sekoittaen. Kaada seos kakunpäälle ja nosta kylmään.
Jos haluat punaisia "raitoja" paseeraa (murskaa siivilän läpi) vadelmat noin 1dl. Lisää sekaan teelusikallinen tomusokeria. Tipauttele tippoja kakunpäälle kaadetun tryffelin päälle ja vetele tikulla viivoja. Ja nosta tämän jälkeen jää kaappiin.
Anna hyytyä ainakin pari kolme tuntia mielellään yön yli.

2 kommenttia:

  1. Onnea sijoituksesta!
    Kisa oli tosi tiukka, joten sijoituksesi oli loistava.
    En voinutkaan aiemmin kommentoida lainkaan :D .....herkullinen reseptin puolesta, pinta riittävästi kauniin vadelman punainen. Koristelutyyli tekee siitä taiteellisen.

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia!! Oli kyl kiva päästä osallistumaan. Ja oli kyl tosi hyvän makustaki. Täytyy osallistua heti uudelleen, ku vaan kerkee. =)

    VastaaPoista