4. maaliskuuta 2012

Moottoripyöräkakku




Sisko täytti viikonloppuna 30 vuotta ja kakkua piti niihin bileisiin päästä tietysti tekemään. Hänellä olisi tarkoitus ajaa prätkäkortti keväällä ja lahjakin tähän viittasi. Joten kakku oli samaa sarjaa...

Toiveena oli sitruuna-passionhedelmä täytettä ja jotain suklaata. Joten kakkupohjasta tein oikein suklaisen ja kostutin appelsiinimehulla. Sivelin pohjien päälle lemon curdia (oma tekemää). Siihen vielä vaahto päälle, jonne upotin vadelmia sekaan. Happaman raikas täyte ja makea suklaakakkupohja oli oikein loistava yhdistelmä.
Päällä on vispikermaa johon sekoitin hieman sitruunarahkaa ja värjäsin vihreäksi, jotta sain pursotettua ruohoa. Koristeet ovat kaikki joko sokerimassaa tai marsipaania. Numerot tein marsipaanista, jotka saivat kuivua. Värjäsin sokeria oranssilla jauhevärillä. Levitin hieman elintarvike liima numeroihin ja pyöritin sokerin joukossa. Päälle suihkautin vielä hieman helmiäistä.
Tämän sokerin värjäämisen pongasin yhdestä jenkkien kakkuohjelmasta. Todella kätevää. Ei tarvitse olla kotona sataa eriväristä sokeria.

Kakkupohjan tein Kinuskikissan suklaakakkupohjalla ja kaksinkertaisena. Laitan ohjeen vielä tähänkin. Tämä ohje on 24cm:n kakkuvuokaan.

Kakkupohja
5  Kananmunaa
150g Ttummaa leivontasuklaata 
2½dl  Vehnäjauhoja
1rk l Vaniljasokeria
1tl  Leivinjauhetta
¼tl  Suolaa
200g  Voita
2dl  Fariinisokeria

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halkaisija n. 24 cm). Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset. Sulata suklaa. Sekoita keskenään vehnäjauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja suola. Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon keltuaiset yksitellen. Lisää suklaasula taikinaan parissa osassa samalla kevyesti vatkaten. Lisää taikinaan kuivat aineet parissa osassa. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää valkuaisvaahto taikinaan kevyesti vatkaten. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasolla 40-50 minuuttia. Suojaa kakku tarvittaessa foliolla estääksesi pinnan palaminen.


Täyte (tähän kakkuun)
5dl  Vispikermaa
300g  Sitruunarahkaa
5kpl  Passionhedelmiä
Sokeria
500g  Suomalaisia vadelmia

Kaavi passionhedelmien siemenet kulhoon. soseuta hieman sauvasekoittimella ja painele siivilän läpi kippoon, jotta kakkuun ei tule kovia siemeniä. Vatkaa kermavaahdoksi ja lisää siihen rahka ja hieman sokeria (oman maun mukaan). Vatka lopuksi passionhedelmä vaahdon joukkoon. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti