Kakku pohjana kokeillin josstain blogista löytämääni kaavaa eli kananmunien paino kerrotaan 0,7 ja siitä saadaan määrät sekä sokeriin että jauhoihin. Kakku nousi todella hyvin ja leivinjauhetta ei tarvinnut laittaa ollenkaan. Tästä taitaa tulla minulle peruskakkupohjan ohje. Kolmas osan jauhoista korvasin perunajauhoilla, niin kakusta tulee silloin pehmeämpi.
Tässä vielä tuon kinuskivaahdon ohje. Tästä määrästä riittää molempiin väleihin.
Kinuski
3dl Fariinisokeria
3dl Kuohukermaa
Vaahto
3dl Kuohukermaa
150g Maustamatonta tuorejuustoa
300-350g Mansikoita
Kuumenna fariinisokeri ja kerma kattilla, kunnes seos kiehuu. Anna kiehua vielä muutama minuutti. Jäähdytä kinuski. Kinuskin täytyy olla kunnolla kylmää, jotta se vahtoaa. Voit tehdä, vaikka edellisenä iltana valmiiksi.
Vaahdota kinuski.
Vaahdota kerma ja lisää siihen tuorejuusto. Kaada vaahto kinuskivaahdon sekaan ja sekoita kunnolla.
Levitä kakkukerroksiin ja upota mansikat sekaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti