Uusi numero leivontalehteä ilmaantui tänään postilaatikosta. Ja ihan pakko oli päästä kokeilemaan heti jotain hyvää. Joten kekseihin päädyin. Niiden teko ei kuitenkaan vie hirveesti aikaa.
Ja valinta osui niin nappiin. Nää on yksiä parhaita keksejä, joita olen maistanut. Leivonta ohjeesta poiketen laitoin hassel- ja cashewpähkinöitä sekaisin.
200g Voita
2dl Sokeria
2dl Kaurahiutaleita
2 1/2dl Vehnäjauhoja
1/2dl Kaakaojauhetta
1tl Leivinjauhetta
1tl Suolaa
60g Pähkinöitä (hassel- ja cashewpähkinöitä)
150g Valkosuklaata
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen (160 kiertoilmauuni).
Sekoita huoneenlämpöinen voi ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi.
Sekoita vehnäjauhot, kaurahiutaleet, kaakao, leivinjauhe ja suola keskenään. Lisää jauhoseos voi-sokerivaahdon joukkoon. Sekoita.Rouhi pähkinät ja valkosuklaa karkeiksi paloiksi. Lisää rouhe taikinaan ja sekoita.
Pyörittele taikinasta palloja ja taputtele ne litteiksi leivinpaperilla päällystetyn uunipellin päälle. Muista jättää keksien väliin tilaa, jotta ne mahtuvat leviämään hiukan.
Paista keksejä uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti