Näitähän voi muokata, vaikka sitten koko kakun kokoiseksi kutakin makua.
Pohja
2 Munaa
91g Sokeria
91g Vehnäjauhoja
Punnitse munat ja kerro gramma määrä 0,7 ja saat sokerin sekä vehnäjauhojen määrät. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhot sihdaten ja sekoita kevyesti. Kaada 25x30cm:n vuokaan. Paista 160 asteessa (kiertoilmauuni) 17minuuttia. Jäähdytä.
Juustokakku
2dl Kermaa
2 Valkuaista
300g Maustamaton tuorejuustoa
1dl Sokeria
2rkl Vaniljasokeria
5 Liivatetta
25g Mustikkoita
35g Vadelmia
3rkl Sitruunanmehua + hiemaan kuoriraastetta
3rkl Appelsiiniin mehua + hieman kuoriraastetta
3rkl Limen mehua + hieman kuoriraastetta
Wiltonin pastavärejä (royal blue, christmas red, lemon yellow, naranja, kelly green)
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Jokainen omaan astiaan. Vaahdota kerma ja sokerit. Vatkaa joukkoon tuorejuusto kunnolla sekoittaen. Vaahdota valkuaiset ja lisää ne tuorejuustovaahdon joukkoon. Jaa vaahto tasan viiteen astiaan. Lisää yhtä väriä aina yhteen astiaan. Sekoita niin että väri on tasainen. Lisää siniseen mustikat, punaiseen vadelmat, keltaiseen osa sitruunan mehusta ja kuoriraaste, oranssiin osa appelsiinin mehusta ja kuoriraaste sekä vihreään osa limen mehusta ja kuoriraaste.
Ota leivos vuoalla palat pohjasta jokaiseen leivokseen. Tee tästä eteenpäin yksi väri kerraallaan. Kiehauta pieni määrä nestettä (appelsiini, sitruuna ja lime käytä loput mehusta) ja lisää siihen liivate. Sekoita vaahtoon ja kaada kahdteen leivosvuokaan pohjan päälle. Tee näin jokaisella maulla. Anna hyytyä jääkaapissa tunnin verran.
Kiille
2 1/2 Liivatetta
1/2 dl Sitruunanmehua
1/2 dl Vettä
1/2 dl Sokeria
Wiltonin pastavärejä (rooyal blue, christmas red, lemon yellow, naranja, kelly green)
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Aina puolikas omaan astiaansa. Purista sitruunan mehua ja lisää siihen vesi sekä sokeri. Sekoittele niin kauan ettäsokeri liukenee. Jaa tasan viiteen astiaan. Laita jokaiseen astiaan yhtä väriä ja sekoita. Tee seuraavaksi yksi väri kerrallaan. Kuumenna neste mikrossa ja lisää puolikas liivate. Anna jäähtyä hieman ja kaada sen jälkeen kahden saman värisen leivoksen päälle. Toista jokaisella värillä. Anna hyytyä aamuun.
Irroita vuoista painamalla pohjasta ylöspäin. Ja herkuttele.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti