Viime kuussa oli leivontafoorumilla kuukauden haasteena tuunattu lihapiirakka. Tälläisillä muffinssi lihapiirakoilla tuli osallistuttua. Tällä kertaa jäi ihan nippa nappa palkintosijoilta. Mutta kyllä oli lihikset tosi hyviä. Ja täytteenä oli tulinen versio. Oikein oiva tapa syödä lihapiirakkaa....
Taikina
250g Voita
250g Rahkaa
4dl Vehnäjauhoja
Sekoita huoneenlämpöinen voi ja rahka sekaisin. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja sekoita sekaisin. Laita muutamaksi tunniksi jääkaappiin viilenemään
Täyte
2dl Keitttämätöntä riisiä
1kpl Lihaliemikuutio
300g Naudan paistijauhelihaa
1 Sipuli
Pieni paprika
1 Kananmuna
1dl Kermaa
10-15kpl Kirsikkatomaattia
Jalopenoja (oman maun mukaan)
Suola
Pippuri
Paprikajauhe
Chilijauhe
Keitä riisi lihaliemikuutiolla maustetussa vedessä. Silppua sipuli ja kuutioi paprika pieniksi kuutioiksi. Kuullota sipuli ja lisää sekaan jauheliha ja paprika. Lisää mausteet ja paista kypsiksi. Pilko jalopenot ja lisää jauhelihan sekaan. Sekoita jauheliha valutetun riisin sekaan. Kun täyte on hieman jäähtynyt pilko kirsikkatomaatit neljään osaan ja lisää sekaan. Samalla lisää kerma ja kananmuna täytteeseen. Kaulitse 2/3 taikinasta ja ota pyöreitä osioita, joilla vuoraat mettallliset muffinivuoat. Lusikoi täyte taikinan päälle. Kaulitse loput taikinasta ja ota pyöreitä osioita kansiksi. Nipistä reunat kunnolla kiinni, jotta ne eivät aukea uunissa. Lopuista jämistä voi tehdä koristeita päälle. Voitele munalla.
Paista 200 asteessa n.25 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti