16. kesäkuuta 2012

Mansikka-raparperikiisseli

Yksi yksinäinen purkki mansikoita kökötti pakastimessa, joten pitihän se sieltä käyttää pois. Joten tuli tehtyä pitkästä aikaa kiisseliä. Itse sain joskus kouluaikana kiisselien yliannostuksen. Enkä sen jälkeen niitä ole syönyt. Mutta nyt tuli maistettua ja yllättävän hyvältä se maistuikin.
Mielestäni kiisselissä täytyy olla paljon marjoja, joten tähän on laitettu paljon syötävää!!



Kiisseli
340g  Mansikoita
400g  Raparperia
1 1/2dl  Sokeria
4rkl  Perunajauhola
8+1dl  Vettä

Kuori ja pilko raparperit sekä pilko mansikat. Mittaa kattilaan 8dl vettä ja sokeri ja laita raparperit joukkoon. Kuumenna ja anna kiehua muutama minuutti, jotta raparperit pehmenevät. Nosta kattila liedeltä. Sekoita loppu vesi ja peruna jauhot. lisää mansikat kattilaan ja kaada sekaan perunajauho-vesiseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Nosta kattila takaisin liedelle ja kuumenna kunnes kiisseli pulpahtaa. Nosta samantien pois liedeltä ja anna kiisselin jäähtyä. Ripottele päälle hieman sokeria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti