10. kesäkuuta 2012

Raparperi-mansikkajuustokakku

Hieman lisää raparperileivonnaisia tälle kesälle. Noita raparperejahan tuoltaa tulee hirveitä määriä. Raparperin kaveriksi ostin mansikoita. Joutu vielä tyytymään ulkolaisiin. Oli Suomalaiset vielä niin kauheen hintasia. Mutta ajoi nuo ulkolaisetkin asiansa, vaikkakin eivät ihan yhtä makeita olleetkaan.





Raparperipaistos
400g  Raparperia
1dl  Fariinisokeria

Kuori ja pilko raparperit, levitä ne uunivuoan pohjalle. Ripottele fariinisokeri niiden päälle. Paista uunissa 185 asteessa n. 30 minuuttia. Älä sekoittele välillä. Jos raparperit näyttävät kuivuvan lisää ihan pieni tilkka vettä. Anna jäähtyä.

Pohja
120g  Kaurakeksejä
50g  Voita

Murskaa keksit ja lisää sekaan sulatettu voi. Painele halkaisijaltaan 16cm:n irtopohjavuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin odottamaan.

Kakku
3 liivatelehteä
1 1/2dl  Kermaa
2tl  Vaniljasokeria
4tl  Sokeria
150g  Maustamatonta tuorejuustoa
200g  Mansikoita
1 1/2tl  Sitruunanmehua

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi. Vatkaa tuorejuustosekaan. Pilko mansikat pieneksi ja lisää vaahtoon sekaan. Kiehauta sitruunanmehu ja liota siihen liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana vaahtoon hyvin sekoittaen.
Leviä keksipohjan päälle ensin jäähtyneet raparperit ja niiden päälle vasta vaahto. Nosta jääkaappiin hyytmään. Mielellään yön yli.
Koristele mansikoiilla.



1 kommentti: