Raparperipaistos
400g Raparperia
1dl Fariinisokeria
Kuori ja pilko raparperit, levitä ne uunivuoan pohjalle. Ripottele fariinisokeri niiden päälle. Paista uunissa 185 asteessa n. 30 minuuttia. Älä sekoittele välillä. Jos raparperit näyttävät kuivuvan lisää ihan pieni tilkka vettä. Anna jäähtyä.
Pohja
120g Kaurakeksejä
50g Voita
Murskaa keksit ja lisää sekaan sulatettu voi. Painele halkaisijaltaan 16cm:n irtopohjavuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin odottamaan.
Kakku
3 liivatelehteä
1 1/2dl Kermaa
2tl Vaniljasokeria
4tl Sokeria
150g Maustamatonta tuorejuustoa
200g Mansikoita
1 1/2tl Sitruunanmehua
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi. Vatkaa tuorejuustosekaan. Pilko mansikat pieneksi ja lisää vaahtoon sekaan. Kiehauta sitruunanmehu ja liota siihen liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana vaahtoon hyvin sekoittaen.
Leviä keksipohjan päälle ensin jäähtyneet raparperit ja niiden päälle vasta vaahto. Nosta jääkaappiin hyytmään. Mielellään yön yli.
Koristele mansikoiilla.
Mikä herkku! Nam! Kaunis koristelu.
VastaaPoista