Ehkä täytyy joskus ostaa piimää ihan vaan rieskoja varten.
6dl Piimää
4-5dl Vehnäjauhoja
2dl Ruisjauhoja
3dl Kaurahiutaleita
2tl Suolaa
Sekoita piimä, kaurahiutaleet, suola, ruisjauhot ja puolet vehnäjauhoista. Jätä taikina seisomaan noin puoleksi tunniksi. Lisää loput jauhot erissä sekoittaen.
Painele taikinasta pienempiä tai isoja ohuita rieskoja pellille. Paista 250 asteessa 7-10minuuttia, kunnes rieskat rupeavat saamaan väriä
Itse pidän enemmän näistä pienemmistä versioista. Helppoja syötäviä. |
Ohjeen yksi kohta on hieman erikoinen:
VastaaPoista"Sekoita kaurahiutaleet, suola, ruisjauhot ja puolet vehnäjauhoista. Jätä taikina seisomaan noin puoleksi tunniksi."
-> Eikö tässä pitäisi olla piimä mukana,mitä hyödyttää seisottaa jauhoja ja suolaa keskenään...???
Kiitos korjauksesta!!! Miten tuollanen on päässy läpi. Ehkä olis himan erikoista seisottaa pelkkiä kuivia aineita. :D Mutta nyt on ohje korjattu.
VastaaPoistaOikein hyvä ohje. Lisäsin vielä yhden munan joukkoon ja nami nami!!
VastaaPoista