10. kesäkuuta 2012

Piimärieska

Jääkaappiin oli jäänyt melkein litra piimää, joten jotain siitä piti tehdä ennen kuin se vanhenee. Joten rieskojen tekoon päätin ryhtyä. Piimärieskoja en olekkaan koskaan maistanut ennen. Mutta uunituore rieska ja voita päälle ni oli ne niin hyvii.
Ehkä täytyy joskus ostaa piimää ihan vaan rieskoja varten.



6dl  Piimää
4-5dl  Vehnäjauhoja
2dl  Ruisjauhoja
3dl  Kaurahiutaleita
2tl  Suolaa

Sekoita piimä, kaurahiutaleet, suola, ruisjauhot ja puolet vehnäjauhoista. Jätä taikina seisomaan noin puoleksi tunniksi. Lisää loput jauhot erissä sekoittaen.
Painele taikinasta pienempiä tai isoja ohuita rieskoja pellille. Paista 250 asteessa 7-10minuuttia, kunnes rieskat rupeavat saamaan väriä

Itse pidän enemmän näistä pienemmistä versioista. Helppoja syötäviä.

3 kommenttia:

  1. Ohjeen yksi kohta on hieman erikoinen:
    "Sekoita kaurahiutaleet, suola, ruisjauhot ja puolet vehnäjauhoista. Jätä taikina seisomaan noin puoleksi tunniksi."
    -> Eikö tässä pitäisi olla piimä mukana,mitä hyödyttää seisottaa jauhoja ja suolaa keskenään...???

    VastaaPoista
  2. Kiitos korjauksesta!!! Miten tuollanen on päässy läpi. Ehkä olis himan erikoista seisottaa pelkkiä kuivia aineita. :D Mutta nyt on ohje korjattu.

    VastaaPoista
  3. Oikein hyvä ohje. Lisäsin vielä yhden munan joukkoon ja nami nami!!

    VastaaPoista