2. kesäkuuta 2012
Red Velvet muffinssit
Red Velvet muffinssit ovat olleet kokeilu listalla jo jonkin aikaa. Ja nyt päätin ottaa tehtäväksi kokeilla niitä. Samalla pääsi testaamaan uutta minimuffinssipeltiä. Mini versio oli aika kiva muffinsseihin. Sopivan kokoinen suupala.
Monen monta ohjetta tuli löydettyä ja niistä oma muokattua. Ja onnistuneita tulikin. Nämä eivät ole ihan niin makeita, kuin muffinssit yleensä ovat.
Ja mielestäni näihin tarvitaan jonkin lainen kuorrute päälle. Itse en osannut päättää minkälaisen kuorutteen valitsen, joten päätin tehdä kahdenlaisia. Ja molemmista tykättiin.
n. 40 minimuffinssia tai n.15 normaalia
150g Voita
2dl Sokeria
2 Munaa
3dl Vehnäjauhoja
1/2dl Perunajauhoja
2rkl Kaakaojauhoa
1/2tl Suolaa
1tl Vaniljauutetta
2dl Piimää
2 1/2tl Punaista väriä (Wilton)
1tl Viinietikkaa
1 1/2tl Soodaa
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen joukkoon. Sekoita keskenään vehnäjauhot, perunajauhot, kaakaojauhe ja suola. Sekoita toiseen kulhoon piimä ja punainen väri. Lisää kuivat aineet ja piimäseos vuorotellen taikinaan. Lisää vielä vaniljauute. Sekoita viinietikka ja sooda keskenään, anna niiden kuohua hetki. Sekoita taikinaan.
Jaa taikina muffinivuokiin ja paista minimuffinsseja 175 asteessa 12 minuttia ja normi kokoisia 200 asteessa 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
Kuorrute 1
100g Sulatejuustoa (olympia)
25g Voita
1tl Sitruunan mehua
35g Tomusokeria
1tl Vaniljasokeria
Sekoita huoneenlämpöinen sulatejuusto ja voi. Lisää joukkoon loput aineet ja sekoita. Pursota muffinssien päälle.
Kuorrute 2
1 1/2dl Vispikermaa
2tl Sokeria
2tl Vaniljasokeria
60g Maustamatonta tuorejuustoa
1rkl Sitruunan mehua
Vispaa kerma ja sokerit vaahdoksi. Sekoita joukkoon huoneenlämpöinen tuorejuusto ja sitruunanmehu. Pursota muffinssien päälle.
Koristele raastetulla ja kokonaisilla pekaanipähkinöillä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti