2. kesäkuuta 2012

Red Velvet muffinssit



Red Velvet muffinssit ovat olleet kokeilu listalla jo jonkin aikaa. Ja nyt päätin ottaa tehtäväksi kokeilla niitä. Samalla pääsi testaamaan uutta minimuffinssipeltiä. Mini versio oli aika kiva muffinsseihin. Sopivan kokoinen suupala.
Monen monta ohjetta tuli löydettyä ja niistä oma muokattua. Ja onnistuneita tulikin. Nämä eivät ole ihan niin makeita, kuin muffinssit yleensä ovat.
Ja mielestäni näihin tarvitaan jonkin lainen kuorrute päälle. Itse en osannut päättää minkälaisen kuorutteen valitsen, joten päätin tehdä kahdenlaisia. Ja molemmista tykättiin.


n. 40 minimuffinssia tai n.15 normaalia
150g  Voita
2dl  Sokeria
2  Munaa
3dl  Vehnäjauhoja
1/2dl  Perunajauhoja
2rkl  Kaakaojauhoa
1/2tl  Suolaa
1tl  Vaniljauutetta
2dl  Piimää
2 1/2tl  Punaista väriä (Wilton)
1tl  Viinietikkaa
1 1/2tl  Soodaa

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen joukkoon. Sekoita keskenään vehnäjauhot, perunajauhot, kaakaojauhe ja suola. Sekoita toiseen kulhoon piimä ja punainen väri. Lisää kuivat aineet ja piimäseos vuorotellen taikinaan. Lisää vielä vaniljauute. Sekoita viinietikka ja sooda keskenään, anna niiden kuohua hetki. Sekoita taikinaan.
Jaa taikina muffinivuokiin ja paista minimuffinsseja 175 asteessa 12 minuttia ja normi kokoisia 200 asteessa 15 minuuttia. Anna jäähtyä.



Kuorrute 1  
100g  Sulatejuustoa (olympia)
25g  Voita
1tl  Sitruunan mehua
35g  Tomusokeria
1tl  Vaniljasokeria

Sekoita huoneenlämpöinen sulatejuusto ja voi. Lisää joukkoon loput aineet ja sekoita. Pursota muffinssien päälle.

Kuorrute 2
1 1/2dl  Vispikermaa
2tl  Sokeria
2tl  Vaniljasokeria
60g  Maustamatonta tuorejuustoa
1rkl  Sitruunan mehua

Vispaa kerma ja sokerit vaahdoksi. Sekoita joukkoon huoneenlämpöinen tuorejuusto ja sitruunanmehu. Pursota muffinssien päälle.

Koristele raastetulla ja kokonaisilla pekaanipähkinöillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti