2. kesäkuuta 2012

Mansikka-raparperipiirakka

Ensimmäiset tuoreet mansikat tuli napattua kaupasta. Ja raparperia piti tietenki saada kaveriks. Ja tähän piirakkaan tuli kyllä upotettua mansikkaa sekä raparperia niin paljon, kuin mahtui. Joka kesä sitä täytyy tehdä vähän piirakoita tuoreista marjoista.




Pohja  (ohjeen nappasin Kinuskikissalta)
150g  Voita
1dl  Sokeria
1  Muna
2dl  Vehnäjauhoja
1dl  Kaurahiutaleita

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna sekaan. Sekoita jauhot ja kaurahiutaleet keskenään ja sekoita taikinaan. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille jauhotetuin käsin. Tällöin taikina ei tartu käsiin niin helposti.

Täyte
350g  Raparperia
300g  Mansikoita
1 1/2dl  Vaniljarahkaa
1dl  Maitoa
1  Muna
1/2  Vaniljatanko
2rkl  Sokeria

Kuori ja pilko raparperi sekä mansikat. Levitä ne pohjan päälle. Sekoita maito ja kananmuna, sekoita joukkoon rahka, sokeri ja vaniljatangon siemenet. Kaada raparperien ja mansikoiden päälle.
Paista 200 asteessa 30-35 minuuttia. Anna jäähtyä.

Tarjoa vaniljajäätelön tai -kastikkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti