Tämän kanssa sopii mielestäni todella hyvin vaniljajäätelö. Ja ei muutakun herkuttelemaan kakulla.
Kakku
75g Voita
1dl Sokeria
1rkl Vaniljasokeria
2 Munaa
1tl Leivinjauhetta
2dl Vehnäjauhoja
120g Raparperia
120g Mansikoita
Päällinen
1dl Vispikermaa
1 Muna
1/2 dl Sokeria
1dl Pekaanipähkinöitä
1/2 Sitruunan raastettukuori
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa munat yksitellen vaahtoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Kaada taikina voideltuuun ja korppujauhotettuun, halkaisijaltaan 24-26cm:n irtopohjavuokaan. Pilko mansikat ja raparperit ja painele ne kevyesti taikinan joukkoon. Paista 175 asteessa 10-15 minuuttia.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää muna ja sokeri. Rouhi pähkinät ja lisää ne sekä raastettu sitruunan kuori seokseen. Levitä seos esipaistetun kakun päälle. Jatka paistamista noin 20 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti