2. heinäkuuta 2012

Mansikka-raparperikakku pähkinöillä

Uuden leivonta lehden ilmestyttyä oli pakko päästä kokeilemaan heti jotakin reseptiä. Ja erästä luumukakku reseptiä käytin, mutta tein kesäisen raparperi ja mansikka version. Olikin tosi hyvää. Ja pähkinät sopivat todella hyvin, koska antoivat hieman purtavaa muuten pehmeään kakkuun.
Tämän kanssa sopii mielestäni todella hyvin vaniljajäätelö. Ja ei muutakun herkuttelemaan kakulla.



Kakku
75g Voita
1dl  Sokeria
1rkl  Vaniljasokeria
2  Munaa
1tl  Leivinjauhetta
2dl  Vehnäjauhoja
120g  Raparperia
120g  Mansikoita

Päällinen
1dl  Vispikermaa
1  Muna
1/2 dl  Sokeria
1dl  Pekaanipähkinöitä
1/2  Sitruunan raastettukuori

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa munat yksitellen vaahtoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Kaada taikina voideltuuun ja korppujauhotettuun, halkaisijaltaan 24-26cm:n irtopohjavuokaan. Pilko mansikat ja raparperit ja painele ne kevyesti taikinan joukkoon. Paista 175 asteessa 10-15 minuuttia.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää muna ja sokeri. Rouhi pähkinät ja lisää ne sekä raastettu sitruunan kuori seokseen. Levitä seos esipaistetun kakun päälle. Jatka paistamista noin 20 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti