Tälläisella makealla leivoksella osallistuin leivontafoorumin kesäkuun haasteeseen.
Ihanan makea ja passionista kivan kirpeä päällinen. Nämä olivat kooltaan sellaisia melkeen kerralla syötäviä!
Olikin eka kerta kun tein murokuppeja. Ja täytyy tulevaisuudessa tehdä uudelleenkin ja kokeilla erillaisilla täytteillä.
Murokupit (15 pientä)
100g Voita
1dl Sokeria
3dl Vehnäjauhoja
1tl Vaniljasokeria
1 Muna
Sekoita huoneenlämpöinen voi ja kuivat aineet keskenään. Lisää muna joukkoon. Pyörittele palloksi ja nosta kelmun sisällä jääkaappiin jähmettymään. Kauli ohueksi ja painele muotteihin. Esipaista 180 asteessa 10 minuuttia.
150g Creme Fraichea
80g Kermaviiliä
33g Sokeria
1/3 (18g) Munaa
1/3 (6g) Keltuaista
1/2 Vaniljatangon siemenet
1/2 Sitruunankuori
Sekoita sokeri, kermaviili ja creme fraiche sekaisin. Lisää munat, sitruunankuori ja vaniljasiemenet. Jaa täyte esipaistetuille muropohjille. Paista 110 asteessa 30 minuuttia. Jäähdytä kunnolla.
1 Liivatelehti
1/2dl Passionmehua (n. 5 hedelmää)
17g Sokeria
Laita liivatelehti kylmään veteen pehmenemään. Lusikoi passionhedelmien sisus kulhoon. Paseeraa mehu, jotta saat siemenet eroteltua. Kaada mehu kattilaan ja lisää sookeri joukkoon. Keitä sen aikaa, että sokeri sulaa. Sekoita liivate mehun sekaan. Ja lusikoi leivosten päälle. Nosta jääkaappiin hyytymään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti