19. heinäkuuta 2012

Pehmeä mansikka-raparperipiirakka


Vaihteeksi piti kokeilla hieman perinteisempää mansikka-raparperipiirakkaa. Sellaista jossa marjat uppoavat taikinaan. Ja tämä piirakka pitää tarjoilla ehdottomasti vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kera.


Ohje (pellillinen)
225g  Voita
3dl  Sokeria
4dl  Vehnäjauhoja
1,5tl  Leivinjauhetta
4rkl  Maitoa
5  Munaa
220g  Mansikoita
180g  Raparperia

Sekoita huoneenkämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen sekoittaen. Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauhot keskenään ja lisää ne taikinaan maidon kanssa vuorotellen.
Levitä taikina pellille. Pilko mansikaat ja raparperit. Ja ripottele ne taikinan päälle. Paista 175 asteessa 30-40minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti