Vaihteeksi piti kokeilla hieman perinteisempää mansikka-raparperipiirakkaa. Sellaista jossa marjat uppoavat taikinaan. Ja tämä piirakka pitää tarjoilla ehdottomasti vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kera.
Ohje (pellillinen)
225g Voita
3dl Sokeria
4dl Vehnäjauhoja
1,5tl Leivinjauhetta
4rkl Maitoa
5 Munaa
220g Mansikoita
180g Raparperia
Sekoita huoneenkämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen sekoittaen. Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauhot keskenään ja lisää ne taikinaan maidon kanssa vuorotellen.
Levitä taikina pellille. Pilko mansikaat ja raparperit. Ja ripottele ne taikinan päälle. Paista 175 asteessa 30-40minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti