Tämän kakun vain pitäisi antaa seisahtaa huoneenlämmössä hetken aikaa ennen syömistä. Mutta itselle se tuottaa suuria vaikeuksia. Maut vain tulevat paremmin esille, kun ei ole ihan suoraan pakastimesta otettu.
Pohja
50g Voita
1dl Maitoa
2 Munaa
2dl Sokeria
4tl Vaniljasokeria
2 1/2 dl Vehnäjauhoja
1/2 dl Kaakaojauhetta
2tl Leivinjauhetta
Sulata voi ja lisää lämmin maito joukkoon. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Lisää maito-voi seos vaahtoon. Sekoita loput kuivat aineet keskenään ja sekoita ne taikinaan. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista 175 asteessa 12 minuuttia. Anna jäähtyä.
Jäätelö (parfait)
4 Munankeltuaista
1 1/3 dl Tomusokeria
3 1/3 dl Vispikermaa
1 1/3dl Kuorittuja pistaasipähkinöitä
340g Vadelmia
Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi vesihauteessa. Käytä sähkövatkainta ja ole tarkkana ettei vesihaude ole liian kuuma, jolloin keltuainen alkaa hyytyä kokkeliksi.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Rouhi pistaasipähkinät. Lisää munasokerivaahtoon kermavaahto, pistaasipähkinät ja vadelmat. Leikkaa paistetusta pohjasta sopivan kokoinen pala haluamaasi vuokaan. Aseta pohja vuokaan ja kaada "jäätelö" siihen päälle. Nosta pakastimeen puoleksi tunniksi. Tämän jälkeen laita toinen osa pohjaa päälle. Näin kakku ei lytisty liikaa. Anna jäätyä mielellään yön yli.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti