22. heinäkuuta 2012

Vadelma-pistaasi jätskikakku

Kesäiseen keliin sopivaa kakkua. Tai kuten rakas pikkuveljeni asian ilmaisi puffetjäätelöä jätti koossa. :)  Ja itse tykkään jäätelöistä, joissa on pähkinää joukossa. Tämän ohjeen löysin leivontalehdestä ja hieman muokkasin.
Tämän kakun vain pitäisi antaa seisahtaa huoneenlämmössä hetken aikaa ennen syömistä. Mutta itselle se tuottaa suuria vaikeuksia. Maut vain tulevat paremmin esille, kun ei ole ihan suoraan pakastimesta otettu.




Pohja
50g  Voita
1dl  Maitoa
2  Munaa
2dl  Sokeria
4tl  Vaniljasokeria
2 1/2 dl  Vehnäjauhoja
1/2 dl  Kaakaojauhetta
2tl  Leivinjauhetta

Sulata voi ja lisää lämmin maito joukkoon. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Lisää maito-voi seos vaahtoon. Sekoita loput kuivat aineet keskenään ja sekoita ne taikinaan. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista 175 asteessa 12 minuuttia. Anna jäähtyä. 

Jäätelö (parfait)
4  Munankeltuaista
1 1/3 dl  Tomusokeria
3 1/3 dl  Vispikermaa
1 1/3dl  Kuorittuja pistaasipähkinöitä
340g  Vadelmia

Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi vesihauteessa. Käytä sähkövatkainta ja ole tarkkana ettei vesihaude ole liian kuuma, jolloin keltuainen alkaa hyytyä kokkeliksi.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Rouhi pistaasipähkinät. Lisää munasokerivaahtoon kermavaahto, pistaasipähkinät ja vadelmat. Leikkaa paistetusta pohjasta sopivan kokoinen pala haluamaasi vuokaan. Aseta pohja vuokaan ja kaada "jäätelö" siihen päälle. Nosta pakastimeen puoleksi tunniksi. Tämän jälkeen laita toinen osa pohjaa päälle. Näin kakku ei lytisty liikaa. Anna jäätyä mielellään yön yli.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti