22. heinäkuuta 2012

Tex Mex voileipäkakku

Tänne minunkin blogiin vihdoin ja viimein löysi tiensä tämä voileipäkakku. Tex mex voikkari on kyllä hieman erillainen kuin normaali voileipäkakku. Omaan makuun tälläinen hieman tulinen versio on niin hyvää. Ja omassa kahvipöydässä tästä kakusta ei yleensä paljoa jää jäljelle.
Alunperin taitaa tämänkin ohje olla pirkalta. Mutta nyt versioita niin monta, kuin tekijöitäkin. Ja tässä minun versioni.





20  Palaa Ruispaahtoleipää
1 1/2dl  Kanalientä

Täyte 1 (kahteen väliin)
500g  Kanafileitä
1  Sipuli
350g  Tulista salsaa
300g  Juustodippiä

Kuutioi kanafileet ja silppua sipuli. Paista ne ja mausta oman maun mukaan. Siirä paistetut kanakuutiot kulhoon ja sekoita joukkoon salsa ja juustodippi.

Täyte 2 (yhteen väliin)
180g  Guacamolea
80g  Creme Fraichea
1  Paprika

Sekoita guacamole ja cremefraiche keskenään.  Kuutioi paprika.

Levitä ensimmäinen kerros leipiä (5leipää)  ja kostuta niitä kanaliemellä. Levitä ykkös täytteestä puolet. Levitä seuraava kerros leipiä ja kostuta. Levitä täyte 2 ensin guacamole-creme fraiche ja siihen päälle paprika kuutiot. Ja jälleen kerros leipiä ja ykkösstäytteen loput. Ja siihen vielä kerros leipiä ja kostutus. Laita kelmua kakun ympärille ja laita jotakin painoksi päälle. Ja nosta jääkaappiin yöksi vetäytymään.

Päällynen
200g  Tuorejuustoa esim. pehmeä chili
100g  Creme Fraichea

Sekoita keskenään ja levitä kaun päälle sekä reunoille.

Koristeeksi
Paprikaa
Jääsalaattia
Kirsikkatomaatteja
Sipulia
Nachoja

Koristele haluamallasi tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti