Tämän on mielestäni sata kertaa parempaa, kuin kaupan lemon curd. Ja maistuu ihanan kirpeästi sitruunalle. Käy esim. keksien väliin ja kakun täytteeksi, jossa se tuo kivasti kirpeyttä muuten makeaan kakkuun.
Ohje
2 Sitruunan kuori (n.3rkl)
1dl Sitruunanmehua
3 Keltuaista
3/4dl Hillosokeria
3/4dl Sokeria
50g Voita
Mittaa kattilaan sitruunankuori, -mehu, keltuaiset ja sokerit. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa. Keitä miedommalla lämmöllä, kunnes seos sakenee n. 5 minuuttia. Nosta kylmähauteeseen. Vatkaa, kunnes seos on vaahtomaista. Lisää huoneenlämpöinen voi pienissä erissä. Sekoita kunnolla joukkoon. Vatkaa niin kauan, että seos on tasainen. Kaada hillopurkkiin ja nosta jääkaappiin hyytymään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti