Laitan tuon perusohjeen, johon voi halutessa lisäillä oman maun mukaan makuja. Itse olen lisäillyt valkosipulia, paahdettua sipulia ja siemeniä.
Ohje
4dl Kylmää vettä
1 1//2tl Suolaa
1pss Kuivahiivaa
600g Jääkaappi kylmiä vehnäjauhoja
1/2dl Öljyä
Sekoita vesi, suola, hiiva ja öljy (valkosipuli ym. jos haluat). Sekoita joukkoon jauhot. Anna koneen pyörittää 8 minuuttia. Käsin hieman kauemmin. Anna taikinan levätä jääkaapissa 5 tuntia tai vaikka yön yli. Välillä voi painella haarukalla ilmakuplia pienemmiksi. Leivo patongit ja anna kohota jääkaapissa vielä reilu 30 minuuttia. Paista 225 asteessa 15-20 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti