Hieman suolaista vaihteeks. Ei ole tullutkaan pitkiin aikoihin pitaleipiä syötyä. Ja nyt ajattelin kokeille tehdä niitä itse. Nämä olikin helppoja tehdä. Tuskin tulee enää kaupasta otettua.
Ohje (n.16kpl)
1pss Kuivahiivaa
5dl Vettä
2tl Suolaa
1rkl Hunajaa
2rkl Oliiviöljyä
12-13dl Vehnäjauhoja
Sekoita hiiva ja vesi. Lisää suola, hunaja, oliiviöljy ja melkein kaikki jauhot. Alusta taikinaan, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Lisää loput jauhoista jos on tarve. Anna kohota liinan alla noin tunti.
Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen. Vaivaa taikinaa jauhotetulla pöydällä. Jaa taikina 16 yhtäsuureen osaan. Leivo taikinapaloista pyöreitä palloja ja kauli ne ohuiksi halkaisijaltaan n.12cm:n levyisiksi. Nosta voitelematon puhdas pelti uuniin lämpenemään. Nosta levät lämpimän uunipellin päälle ja paista uunin keskitasossa 3-4 minuuttia.
Jokainen voi täytellä oman maun mukaan. Itsellä oli täytteenä kanaa, tomaattia, paprikaa, salaattia ja salsaa... Loistava iltaherkuttelu ruoka!!
Toi viimeinen kuva, kun pitat on vielä muhkeita palleroita! Oi nam!
VastaaPoista