Kakut tei halkaisijaltaan 15cm vuokiin. Mutta tähän tulevat ohjeet ovat normi kokosisia.
Nyt pääsi testiin ihanan makean suolainen kinuski-suolapähkinäkakku ja suklaa-mustaherukkajuustokakku.
Tämän paistetun limejuustokakun ohje löytyy täältä.
Pohja
230g Digestivekeksejä
70g Voita
Vadelmatäyte
1,5dl Kermaa
2rkl Sokeria
150g Tuorejuustoa Kiille
250g Vadelmia 4 Passionhedelmää
2,5 Liivatelehteä 1dl Appelsiinimehua
3 Liivatelehteä
Passiontäyte Keltaista väriä
1,5dl Kermaa
2,5dl Sokeria
150g Tuorejuustoa
4-5 Passionhedelmää
2,5 Liivatelehteä
Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita keskenään ja painele irtopohjavuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin kovettumaan.
Tee vadelmatäyte. Lita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Paseeraa vadelmat (Painele siivilänläpi. Tuloksena sileä vadelmamelba. Kuoret ja siemenet jäävät siivilään.). Vatkaa kerma ja sokeri löysäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon notkistettu tuorejuusto. Erota vadelmamelbasta muutama ruokalusikallinen ja lämmitä se. Sulata liivatteet joukkoon. Kaada seos loppu melban joukkoon ja sekoita se lopuksi vaahtoon. Kaada seos keksipohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään.
Tee passiontäyte samalla tavalla.
Anna hyytyä jääkaapissa ainakin pari tuntia ja tee kiille. Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Kaavi passionhedelmistä sisus. Erottele osasta siemenet esim paseeraamalla siivilän läpi. Kaada appelsiinimehu joukkoon. Erota muutama ruokalusikallinen seosta ja lämmitä se. Sulata liivatteet joukkoon ja kaada seos loppu melban joukkoon. Kaada varovasti hyytyneen kakun päälle. Ja nosta jääkaappiin hyytymään. Anna hyytyä muutama tunti. Koristele haluamallasi tavalla.
Suklaa-mustaherukkamoussekakku (24cm)
Brownie pohja
100g Tummaa suklaata
170g Voita
2,3dl Sokeria
2 Munaa
1,7dl Vehnäjauhoja
Suklaamousse Mustaherukkamousse
170g Tummaa suklaata 400g Mustaherukoita
7 Keltuaista 0,75dl Tomusokeria
2dl Vispikermaa 3 Liivatelehteä
2 Liivatelehteä 3dl Vispikermaa
0,7dl Vettä
1dl Sokeria Kiille
2dl Mustaherukkamehua
2 Liivatelehteä
Aloita browniepohjasta. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Lisää sokeri joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Tarkista että seos on jäähtynyt kädenlämpöiseksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi jauhot kevyesti sekoitellen. Kaada taikina irtopohjavuokaan, jossa on leivinpaperi pohjalla ja vuoka on voideltu. Paista 180 asteessa noin 20-25 minuuttia. Pohja saa jäädä hieman kosteaksi. Anna jäähtyä.
Tee seuraavaksi suklaamousse. Aloita sokeriliemestä. Mittaa vesi ja sokeri kattilaan ja kiehauta niin, että sokeri sulaa. Anna jäähtyä.
Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Paloittele suklaa ja sulata se vesihauteessa. Erottele keltuaiset ja lisää niihin sokeriliemi. Kypsennä seos vesihauteessa koko ajan vispaten. Seos on kypsää, kun kuplat ovat tasakokoisia ja seos on kiiltävää ja paksuuntunut. Nosta kulho pois vesihauteesa ja vatkaa, kunnes se on vaaleaa, kuohkeaa ja jäähtynyt.
Ota kermasta hieman erilleen ja vaahdota loput kermasta. Kuumenna erotettu osa kermaa ja sulata liivatteet siihen. Yhdistä sula suklaa muna-sokerivaahtoon. Lisää liivate ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto kevyesti sekoitellen. Kaada seos browniepohjan päälle ja nosta kylmään hyytymään.
Paseeraa marjat (eli painele siivilän läpi. tuloksena sileää marjamelbaa ja siemenet sekä kuoret ovat jääneet siivilään). Mausta tomusokerilla. Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Vaahdota kerma. Erota pieni osa melbasta ja lämmitä se. Sulata liivatteet siihen ja sekoita loppu melbaan. Sekoita melba kermavaahtoon kevyesti käännellen ja kaada seos suklaamoussen päälle. Nosta kylmään hyytymään vähintään pariksi tunniksi.
Tee kiille. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi. Kuumenna pieni osa mehusta ja sulata liivatteet siihen. Sekoita loppu mehun joukkoon. Kaada seos hyytyneen kakun päälle. Nosta jääkaappiin hyytymään vähintään pariksi tunniksi.
Koristele haluamallasi tavalla.
Tämän ohjeen löysin Doron kakku blogista.
Pohja
150g Digestivekeksejä
50g Voita
Täyte
200g tuorejuustoa
2,5dl Kermaa
2dl Kinuskikastiketta
Hyppysellinen suolaa
1tl Vaniliasokeria
4 Liivatetta
2dl Suolapähkinöitä
Kinuskikuorrute
Kinuskikastike Kuorrute
2dl Muscovadosokeria 1,5dl Kinuskikastiketta (ohje vieressä)
0,75dl Vettä 0,5dl Maitoa
50g Voita 0,5dl Vettä
1tl Vaniljauutetta 2,5 Liivatelehteä
0,25tl Suolaa 0,5dl Suolapähkinöitä
1dl Kuohukermaa
Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita keskenään ja painele irtopohjavuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin jähmettymään.
Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Vatkaa kerma vaahdoksi. Erota pieni osa kinuskikastikkeesta ja sekoita loput tuorejuustoon suolan ja vaniliasokerin kanssa. Kuumenna erotettu osa kinuskista ja sulata liivatteet siihen. Sekoita liivatteet tuorejuustoseokseen. Lopuksi kermavaahto ja murskatut suolapähkinät varovasti käännellen. Kaada seos keksipohjan päälle. Anna hyytyä vähintään muutama tunti jääkaapissa.
Mittaa kattilaan kinuskikastiketta varten vesi, muscovadosokeri ja vaniljauute. Anna kiehua hiljalleen sekoittaen, kunnes sokeri on sulanut. Lisää voi ja kerma, keittele reippaasti kiehutellen ja koko ajan sekoittaen noin 10 min. Kunnes alkaa muodostua kinuskikastiketta. Nosta kylmään viilenemään.
Tee kiille. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Sekoita maito ja kinuskikastike keskenään. Kuumenna vesi ja sulata liivatteet joukkoon. Sekoita liivatteet kinuskiin. Kaada hyytyneen kakun päälle. ripottele murskatut suolapähkinät sekaan. Nosta hyytymään muutamaksi tunniksi.
Tämän ohjeen löysin Kakkusteljia blogista.
Pohja
Tein tällä ohjeella
Täyte/kuorrute
Suklaaganache
150g Tummaa suklaata
50g Maitosuklaata
2dl Kuohukermaa
1rkl Voita
3dl Vispikermaa
Kiehauta kuohukerma. Sulata paloitellut suklaat kuuman kerman joukkoon, sekoittele tasiseksi. Lisää voi vielä joukkoon ja nosta jääkaappiin jähmettymään.
Vatkaa kermanotkeaksi vaahdoksi. Sekoittele jäähtynyttä ganachea ja sekoita se kermavaahdon joukkon. Täytä ja kuorruta kakku tällä. Nosta hetkeksi jääkaappiin.
Koristele.
Anteeksi tyhmä kysymys, mutta tuleeko tuohon kinuski-suolapähkinäkakun tytteeseen ihan valmiskinuskikastiketta, vai osa tuosta allaolevasta ohjeesta?
VastaaPoistaKakun täytteeseen käytin valmista kinuskikastiketta, mutta ihan hyvin siihenkin voi valmistaa itse kinuskin. Päällisen tein sen takia itsetehdystä kinuskista, jotta saa vähän enemmän makua.
PoistaVoi että mitä herkkuja, olisin mielelläni ollut mukana syömässä :P Voiskin joskus miettiä et järkkäis itsekkin kakkubuffetin =) kiitos ideasta
VastaaPoistaredrose82 suosittelen. Oli aika ihana herkutella erillaisilla kakuilla. :)
PoistaOletpa ollut ahkera!
VastaaPoistaIhania luomuksia!