Suklaafondant (7kpl)
150g Tummaa suklaata
150g Voita
4 Munaa
115g (n.1,25dl) Sokeria
60g (n.1dl) Jauhoja
Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Nosta kulho pöydälle jäähtymään. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita sulaa suklaa-voiseos munavaahtoon käännellen. Kääntele lopuksi jauhot sekaan. Jaa voideltuihin vuokiin. Nosta pakastimeen n.2 tunniksi. Tämän jälkeen paista 190 asteessa (tasalämpö) n.15 minuuttia. Tämä paistoaika riippu todella paljon uunista, joten se täytyy vaan testata. Itellä osu kolmas kerta kohilleen.
Vadelmasorbetti (ilma jäätelökonetta)
6dl Pakastevadelmia
2rkl Tomusokeria
1 Valkuainen
0,5dl Sokeria
Soseuta kohmeiset marjat ja tomusokeri. Laita seos pakastimeen odottamaan. Sekoita valkuainen ja sokeri jämäkäksi vaahdoksi. Sekoita valuaisvaahto ja marjasose keskenään ja laita takaisin pakastimeen 2 tunniksi.
Lime-mascarponevaahto
2dl Kermaa
0,5-1 Limenmehu
2rkl Sokeria
125g Mascarponea
Vaahdota kerma, limemehu ja sokeri löysäksi vaahdoksi. Vatkaa mascarpone joukkoon.
Nam mikä annos! Mullakin on ollut suklaafondant kokeiltavien listalla pitkään, nyt täytyy kyllä testatata :) "lisukkeetkin" kuulostaa hyviltä!
VastaaPoista