Pohja
200g Pipareita
70g Voita
Täyte
3dl Vispikermaa
0,5dl Sokeria
300g Maustamatonta tuorejuustoa
300g Omena-kanelimarmeladia
0,5tl Kanelia
4 Liivatelehteä
2rkl Valkoista glögiä (käytin vaniljan makuista)
Kiille
2dl Valkoista glögiä
3 Liivatetta
Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle ( halk 24cm). Nosta jääkaappiin jähmettymään.
Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota kerma ja sokeri. Sekoita tuorejuusto, marmeladi ja kaneli. Lisää seos kermavaahdon joukkoon. Kiehauta glögi ja sulata joukkoon liivatteet. Kaada liivatteet ohuena nauhana vaahdon sekaan, koko ajan sekoittaen. Kaada seos keksipohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään.
Kun kakku on hyytynyt muutaman tunnin. Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Kiehauta glögi ja lisää liivatteet sekaan. Anna jäähtyä hieman. Kaada lusikan kautta kakun päälle. Ja nosta hyytymään jääkaappiin. Mielellään yön yli.
Näyttää ja kuullostaa ihanan jouluiselta!
VastaaPoista