18. joulukuuta 2011

Key Lime Pie



Tässä oli ensimmäinen bloggaus eli Key Lime Pie. Ja oli kyllä ihan älyttömän hyvää. Itse kun olen sitrusleivonnaisten ystävä. Ja tämä oli kyllä todella helppo tehdä. itse olen kokeillut tätä ilman uunia ja uunin kanssa, mutta meillä tykätään enemmän tuosta ilman uunia olevasta versiosta. Se on mielestäni hieman kirpeämpi ja kuohkeampi. Mutta kokeilla voi kumminkin ja valita itselleen sopivamman vaihtoehdon.

Pohja:
200g Grahamkeksejä
100g Margariinia
2rkl Fariinisokeria

Täyte:
4 Limetin mehu (n. 1dl)
2tl Raastettua limetin mehua
5 Kananmunankeltuaista
1prk Kondensoitua maitoa (400ml)

Murenna keksit monitoimikoneessa. Lisää sekaan sulatettu rasva sekä sokeri ja sekoita. Kaada muruseos halkaisijaltaan 24cm:n piirasvuokaan. Painele vuoan pohjalle ja reunoille. Paista 175 asteessa n. 10 minuuttia. Jäähdytä.
Sekoita keltuaiset ja kondensoitu maito. Lisää limetin mehu ja kuoriraaste. Tomi nopeasti, sillä massa kiinteytyy hetkessä. Kaada täyte piirakkapohjalle ja tasoita. Piiras on valmis jo tällaisenaan. Anna hyytyä jääkaapissa useampi tunti, mielellään seuraavaan päivään. Voit myös paistaa piirakanuunissa 225 asteessa 15 minuuttia. Voit peittää piirakan foliolla, jos pinta alkaa ruskistumaan.








































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti