12. huhtikuuta 2012

Pähkinäiset cookiet valkosuklaalla

Uusi numero leivontalehteä ilmaantui tänään postilaatikosta. Ja ihan pakko oli päästä kokeilemaan heti jotain hyvää. Joten kekseihin päädyin. Niiden teko ei kuitenkaan vie hirveesti aikaa.
Ja valinta osui niin nappiin. Nää on yksiä parhaita keksejä, joita olen maistanut. Leivonta ohjeesta poiketen laitoin hassel- ja cashewpähkinöitä sekaisin.


Ohjeesta tulee noin 24 suurehkoa keksiä

200g  Voita
2dl  Sokeria
2dl  Kaurahiutaleita
2 1/2dl  Vehnäjauhoja
1/2dl  Kaakaojauhetta
1tl  Leivinjauhetta
1tl  Suolaa
60g  Pähkinöitä (hassel- ja cashewpähkinöitä)
150g  Valkosuklaata

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen (160 kiertoilmauuni).
Sekoita huoneenlämpöinen voi ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi.
Sekoita vehnäjauhot, kaurahiutaleet, kaakao, leivinjauhe ja suola keskenään. Lisää jauhoseos voi-sokerivaahdon joukkoon. Sekoita.Rouhi pähkinät ja valkosuklaa karkeiksi paloiksi. Lisää rouhe taikinaan ja sekoita.
Pyörittele taikinasta palloja ja taputtele ne litteiksi leivinpaperilla päällystetyn uunipellin päälle. Muista jättää keksien väliin tilaa, jotta ne mahtuvat leviämään hiukan.
Paista keksejä uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti