27. toukokuuta 2012

Raparperimuffinssit

Kesän ensimmäiset raparperimuffinssit ois tethty ja syöty. Tuliki ihan äärettömän hyvii. Nää ei kauaa vanhentunu jääkaapissa. Raparperitkin on tässä vaiheessa ihanan makeita ja mehukkaita.
Raparperit paahdoin ensin uunissa. Sai hieman enemmän makua ja makeutta. Oli uusi tapa tehdä. Voihan ne laittaa sinne taikinaan sekaan ihan raakana, mutta näin niihin tuli mielestäni paljon enemmän makua.





Paahdetut raparperit 
450g Raparperia
1dl Fariinisokeria

 Kuori ja pilko raparperit sentin mittaisiksi paloiksi. Levitä uunivuoan pohjalle ja ripottele fariinisokeri päälle. Paista 190 asteessa 30 minuuttia. Jos raparperit näyttävät kuivuvan vuoan pohjaan kiinni kaada pieni määrä vettä sekaan. Älä sekoittele missään vaiheessa. Jäähdytä raparperit.

Muffinssit (15kpl)
150g Voita
2dl Sokeria
2 Munaa
3dl Vehnäjauhoja
1/2dl Perunajauhoja
1 3/4tl Leivinjauhetta
1 1/2dl Vaniljarahkaa

 Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Sekoita loput kuivataineet keskenään ja lisää ne vuorotellen rahkan kanssa taikinaan. Lisää sekaan jäähtyneet raparperit nuolialla käännellen. Paista 200 asteessa n.15minuuttia.

Kuorrute
1 1/2dl Vispikermaa
110g Maustamatonta tuorejuustoa
5tl Sokeria
2-3rkl Limen mehua
Koristeluun 
Raparperin kuorta
Mansikkalastuja (Green All Natural Strawberry Flakes)
Tai tuoreita mansikoita

 Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja vatkaa hyvin vaahtoon. Lisää lopuksi limen mehu. Pursota muffinssien päälle. Ota pestystä raparperista ohuita nauhoja ja asettele kuorrutteen päälle. Laita muutama pala tuoretta tai kuivattua mansikkalastua koristeeksi.

1 kommentti:

  1. Ihanan näköisiä muffinsseja! Vielä löytyisi pihasta raparperia näidenkin kokeiluun.

    VastaaPoista