1. toukokuuta 2012

Vappumunkit

Tulihan taas tehtyy munkkeja tänä vuonna. On ne oma tekemät aina ihan parhaita. Ja sit kun pääsee viel syömään niitä heti lämpiminä. Ja tietty siman kanssa. Meijän vappu porukalle maistu munkit niin hyvin ettei montaa jääny jäljelle. Kuvaakaan en kerrennyt koko satsista saamaan, kun jo osa oli syöty. Mutta parempiin suihin nekin meni!



18-24kpl

150g Voita
4dl  Maitoa
3/4 Hiivasta tai 1 1/2pss Kuivahiivaa
1 1/2dl  Sokeria
2rkl  Kaardemummaa (voi laittaa vähemmän, itse tykkään kun on reilusti)
1tl  Suolaa
2  Munaa
n. 12dl  Vehnäjauhoja

Öljyä paistoon
Hienoa sokeria sokerointiin

Sekoita hiiva lämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon kaardemumma, sokeri ja suola. Sekoita. Lisää sekaan munat. Sulata voi ja lisää taikinaan vuorotellen jauhojen kanssa. Vaivaa kunnolla. Jätä noin 30 minuutiksi kohoamaan lämpöiseen liinalla peitettynä.
Jaa taikina osiin ja pyörittele palloiksi. Peitä liinalla ja anna kohota hetki. Lämmitä öljy 180 asteiseksi. Tee reikä munkkien keskelle ja paista öljyssä kauniin ruskeiksi. (muista että munkit kohoavat ölyssä paiston aikana) Nosta munkit paperin päälle hetkeksi ja sokeroi pinta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti