Samaisessa ohjelmassa tuli hyvä vinkki kuinka kääretorttu ei rupea halkeilemaan kun sitä käärii. Eli heti uunista tullessa kääri pohja leivinliinan kanssa kääreeksi ja anna jäähtyä niin. Ja onnistuikin tuolla kikalla todella hyvin.
6 Isoa munaa
150g Sokeria
1rkl Kylmää vettä
1tl Vanilja-aromia
20g+20g Kaakaojauhetta
75g Vehnäjauhoja
3/4 tl Leivinjauhetta
1/8tl Suolaa
Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri erissä vatkauksen aikana
Sekoita keltuaisten joukkoon kylmä vesi ja vanilja-aromi. Sekoita keskenään. Sekoita kevyesti keltuaisseos valkuaisvaahdon sekaan.
Sekoita keskenään 20g kaakaojauhetta, vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola. Siivilöi seos vaahtoon ja kääntele sekaisin.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 12-15 minuuttia 190 asteisessa uunissa.
Sihtaa loput kaakaojauheet leivinliinan päälle ja levitä tasaiseksi.
Kaada pohja leivinliinan päälle, johon on levitetty kaakaojauhe. Kieritä pohja kuumana leivinliinan kanssa kierteelle. Ja anna jäähtyä näin. Tällä tavalla kääretorttuun ei tule halkeamia.
Täyte
240g Philadelphia maustamatonta tuorejuustoa
125g Tomusokeria
1tl Vanilja-aromia
1 3/4 dl Vadelmahilloa
Avaa jäähtynyt kääretorttu ja levitä koko pohjan päälle vadelmahillo. Sekoita huoneenlämpöinen tuorejuusto, vanilja-aromi ja tomusokeri kunnolla sekaisin. Levitä seos hillon päälle. Ja kääri takaisin kierteelle. Nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi jähmettymään. Koristele.
Itse sulatin sinisiä candy meltsnappeja ja koristelin sillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti