24. kesäkuuta 2012

Suklaa-tuorejuustokääretorttu

Viime viikolla sain yhestä telkkaohjelmasta inspiraation tehdä kääretorttua. Ja tänä viikonloppuna osuikin sopiva hetki kokeilla. Tein oman muunnelman tuon ohjelman reseptistä. Ja hyvää tuli...
Samaisessa ohjelmassa tuli hyvä vinkki kuinka kääretorttu ei rupea halkeilemaan kun sitä käärii. Eli heti uunista tullessa kääri pohja leivinliinan kanssa kääreeksi ja anna jäähtyä niin. Ja onnistuikin tuolla kikalla todella hyvin.



Pohja
6  Isoa munaa
150g  Sokeria
1rkl  Kylmää vettä
1tl  Vanilja-aromia
20g+20g  Kaakaojauhetta
75g  Vehnäjauhoja
3/4 tl  Leivinjauhetta
1/8tl  Suolaa

Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri erissä vatkauksen aikana
Sekoita keltuaisten joukkoon kylmä vesi ja vanilja-aromi. Sekoita keskenään. Sekoita kevyesti keltuaisseos valkuaisvaahdon sekaan.
Sekoita keskenään 20g kaakaojauhetta, vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola. Siivilöi seos vaahtoon ja kääntele sekaisin.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 12-15 minuuttia 190 asteisessa uunissa.
Sihtaa loput kaakaojauheet leivinliinan päälle ja levitä tasaiseksi.


Kaada pohja leivinliinan päälle, johon on levitetty kaakaojauhe. Kieritä pohja kuumana leivinliinan kanssa kierteelle. Ja anna jäähtyä näin. Tällä tavalla kääretorttuun ei tule halkeamia.



Täyte
240g  Philadelphia maustamatonta tuorejuustoa
125g  Tomusokeria
1tl  Vanilja-aromia
1 3/4 dl  Vadelmahilloa

Avaa jäähtynyt kääretorttu ja levitä koko pohjan päälle vadelmahillo. Sekoita huoneenlämpöinen tuorejuusto, vanilja-aromi ja tomusokeri kunnolla sekaisin. Levitä seos hillon päälle. Ja kääri takaisin kierteelle. Nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi jähmettymään. Koristele.
Itse sulatin sinisiä candy meltsnappeja ja koristelin sillä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti