18. syyskuuta 2012

Omenatoscapiirakka

Halusin testata toscan tekoa. Sitä ei ole koskaan missään muodossa tullut tehtyä. Ja syksyllä, kun noita omenoita riittää niin piirakan päälle testasin. Ja se vasta herkkua olikin. Joten täytyy tulevaisuudessa kokeilla johonkin muuhun myös.
Tämä piirakka ei ehkä ole kaikkein kaunein, mutta maultaan ihan lyömätön. Ja mielestäni jäätelö sopii tämänkin piirakan kaveriksi.





Pohjan tein kauraisella piirakkapohjan ohjeella.

Täyte
400g  Omenoita (n.3-4kpl)
2rkl  Sitruunanmehua
1/2dl  Fariinisokeria
1 1/2tl  Kanelia
1 1/2rkl  Perunajauhoja

Kuori ja lohko omenat. Lisää sitruunanmehu joukkoon (estää tummumisen). Sekoita loput aineet lohkojen kanssa. Lado omealohkot piirakkapohjan päälle. Kaada myös neste mukaan. Paista 200 asteessa 22 minuuttia. Tee tosca.

Tosca
100g  Voita
100g  Mantelilastuja
1 1/2dl  Sokeria
2rkl  Vehnäjauhoja
2rkl  Maitoa

Sulata voi ja sokeri kattillassa. Lisää sekaan mantelilastut. Sekoita. Poista kattila liedeltä. Lisää vehnäjauhot ja maito. Seoita. Lisää seos piirakan päälle. Nosta piirakka uuniin vielä n. 8 minuutiksi, kunnes tosca on saanut hieman väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti