27. lokakuuta 2012

Patonki

Tässä todella hyvä patonki ohje. Itse paistan aina patonkipellillä ja sillä saa ihanan rapean pinnan patonkeihin. Pieni investointi, mutta kannattava. Tästä ohjeen määrästä saa juri tuon kolme patonkia, jotka pystyy tuolla pellillä paistamaan kerralla.
Laitan tuon perusohjeen, johon voi halutessa lisäillä oman maun mukaan makuja. Itse olen lisäillyt valkosipulia, paahdettua sipulia ja siemeniä.




Ohje 
4dl  Kylmää vettä
1 1//2tl  Suolaa
1pss  Kuivahiivaa
600g  Jääkaappi kylmiä vehnäjauhoja
1/2dl  Öljyä

Sekoita vesi, suola, hiiva ja öljy (valkosipuli ym. jos haluat). Sekoita joukkoon jauhot. Anna koneen pyörittää 8 minuuttia. Käsin hieman kauemmin. Anna taikinan levätä jääkaapissa 5 tuntia tai vaikka yön yli. Välillä voi painella haarukalla ilmakuplia pienemmiksi. Leivo patongit ja anna kohota jääkaapissa vielä reilu 30 minuuttia. Paista 225 asteessa  15-20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti