2. marraskuuta 2012

Suklaa-pekaanipähkinä-kuppikakut

Tänään tuli tehtyä hieman erillaisella ohjeella muffineja/kuppikakkuja, kummaksi sitten haluaakaan kutsua. Mutta tässä ohjeessa ei vaahdotettu mitään. Ainet vain heitettiin kippoon ja sekoitettiin keskennään. Ja tuli kyllä hyvin kohonneita ja pehmeitä kuppikakkuja. Kyllä se vaihtelu vaan virkistää!!!



Ohje (12 kpl)
190g  Vehnäjauhoja
1tl  Leivinjauhetta
110g  Fariinisokeria
40g  Pekaanipähkinärouhetta
20g  Pistaasipähkinärouhetta
125g  Voita
100g  Maitosuklaata (voi myös käyttää tummaasuklaata)
2  Munaa
60g  Ranskankermaa
60ml  Maitoa

Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauhot sekaisin. Sekoita joukkoon sokeri ja pähkinärouheet. Sulata voi sekä suklaa. Vatkaa kananmuista rakenne rikki. Lisää kuiviinaineksiin sulatettu voi sekä suklaa, munat, ranskankerma ja maito. Sekoita hyvin. Jaa taikina vuokiin. Ja paista 180 asteessa 15-20 minuuttia.
Anna jäähtyä ja tee kuorrutteet.

Suklaakuorrute ( riittää koko 12 kpl)
90g  Voita
115g  Tomusokeria
3rkl  Makeuttamatonta kaakaojauhetta
1rkl  Maitoa

Vatkaa huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi. Lisää loput aineet sekaan ja vatkaa tasaiseksi. Levitä muffinssien päälle.

Mangokuorrute (tein vain muutamaan)
15g  Voita
50g  Mangotuorejuustoa
1/2dl  Tomusokeria
pari tippaa sitruunamehua

Tee samaan tapaan, kuin ylempi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti