20. tammikuuta 2013

Browniepohjainen juustokakku

Sain joululahjaksi suklaaleivontakirjan. Ja tän ohjeen bongasin sieltä ja tein hieman fiksattuna.




Pohja (ojeesta tulee 12 hyvän kokoista palaa)

120g  Voita
130g  Vehnäjauhoja (n. 2dl)
120g  Tummaa suklaata
190g  Sokeria (2,25dl)
2  Munaa
0,6dl  Maitoa

Kuorrute

500g  Maustamatonta tuorejuustoa
130g  Sokeria (1,5dl)
3  Munaa
0,5dl  Sitruunanmehua
1  Sitruunan raastettukuori
1dl  Creme Fraichea

Koristeluun tummaa suklaata

Voitele ja jauhota kevyesti irtopohja vuoka ( halkasijaltaan 23cm)
Sulata voi ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä ja kokoajan sekoittaen., kunnes seos on tasaista. Nosta pois liedeltä ja sekoita sokeri sekaan. Lisää munat ja maito kunnolla vatkaten. Sekoita jauhot sekaan. Kaada seos vuokaan. Paista 180 asteessa 25 minuuttia.
Ota pois uunista täytettä valmistaessasi ja laske uunin lämpötila 160 asteeseen.
Vatkaa huolellisesti yhteen kaikki täytteen ainekset. Kaada seos lämpöisen browniepohjan päälle. Paista kakkua 160 asteessa 10 minuuttia ja sitten laske uunin lämpötila 150 asteeseen lopuksi 40 minuutiksi. Laita astiassa vettä uunin pohjalle, kun paistat kakkua täytteen kanssa. Silloin kakkuun ei tule halkeamia niin helposti.
Irroita kakku vuoan reunasta veitsellä, mutta anna kakun jäähtyä ennen kuin otat sen vuoasta. Nosta jääkaappiin 4 tunniksi mielellään yön yli. Koristele valuttamalla päälle sulaa suklaata.

3 kommenttia:

  1. Näyttää maukkaalta! En olekaan tällaista browniepohjaista juustokakkua koskaan tehnyt, joten tätä reseptiä pitää ehdottomasti kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa maukkaalta pohjalta, mahtaiskohan suklaan voida korvata maitosuklaalla? (veikkaampa että kokeilen.) Ja hyydytettävän juustokakun meinaan tälle pohjalle tehdä, ne peruskeksipohjat alkaa jo tulla korvista ulos. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ihan hyvin tuon voi tehdä maitosuklaalla. Tulee vain silloin hieman makeampi. Vähän kirpeämpi päällinen ni varmasti toimii! :)

      Poista