21. huhtikuuta 2013

Pöllökakku

Juhlistettiin veljen ja hänen tyttöystävän synttäreitä ja kakkua sai taas puuhastella. Toiveena oli ainoastaan Fazerinatäyte. Muuten sai tehä ihan mitä halus. Ja tälläiseen pöllöön päädyin. Ja onnistuikin oikein loistavasti. Ja oli ihanan makunen.


Pohjan on 5 munan kakku. Mutta paistoin sen halkaisijaltaan 16cm:n irtopohjavuoassa. Näin sain siitä hieman korkeamman.

5 kommenttia:

 1. Veikeä, suloinen pöllö! Varmasti herkullinen!

  VastaaPoista
 2. Moikka! Ihana kakku :) Onko antaa vinkkejä; miten teit pöllön päästä pyöreän? Miten muotoilit sulat? Kauanko aikaa meni....? Paljonko tarvitsee sokerimassaa? Ja montako henkeä tästä kakusta söi?

  Monta kysymystä! Kiitos jos ehdit vastaamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terve My.
   Mulla oli tuo muovikulho, johon kakun kokosin niin tuollainen hieman pyöreäpohjainen. Ja loput pyöreydestä tein voikreemillä, kun päällystin kakun. Sulat otin pyöreällä muotilla ja kaulin tuollaisiksi soikeiksi. Tein aina jonkin verran niitä valmiiksi muovipussin sisään ja sitten laitoin kakun päälle ja jälleen kakku jääkaappiin. Ja taas lisää sulkia tekemään. Kyllähän tuohon hetkinen aikaa meni oliskohan ollu toista tuntia en kyllä enää tarkkaan muista. Ite varaan aina melkeen sen kilon verran ihan varmuuden vuoksi ja tuota ruskeaa Satin Ice massaa saa valmiina ja on suklaan makuinen, muuten käytän valkoista ja värjään tarpeen mukaan. On ihan pehmeetä ja helppoa työstää.
   Toivottavasti näistä oli apua.

   Poista
 3. Moikka! Teetkö tilauksesta jonkun kivan pöllökakun meille ensi viikonlopuksi, kun meidän kaksoset täyttää vuoden? Oon itse surkea leipuri ja nämä sun tekeleet ovat kertakaikkisen upeita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi terve. Jos jotain kakku hommia haluisit tilailla ni tuonne sähköpostin kautta hoidan nämä asiat eli sitrusperhonen@gmail.com. Mutta vastailen nyt kuitenki sulle tähän, koska tänä viikonloppuna en enää kerkiä. On tuossa lähipiirissä niin paljon juhlia tälle viikonlopulle.

   Poista