21. heinäkuuta 2013

Pätkis-sitruunajuustokakku

Meillä vietettiin tyttöjeniltaa ja sinne hieman jotain herkkua piti tietty saada. Päätinki kokeilla tällästä makuyhdistelmää. Ja olikin hyvää.Pohja 
160g  Minttudominoja
40g  Voita

Murskaa keksit ja sekoita sulatettu voi joukkoon. Painele säädettävän reunavuoan sisälle. Nosta jääkaappiin jähmettymään.

Täyte 1
100g  Pätkiksiä
0,75dl  Vispikermaa
1tl  Sokeria
100g  Maustamatonta tuorejuusta
1  Liivate
1tl  Vettä

Laita liivate kylmään veteen pehmenemään. Sulata suklaat ja sekoita ne tuorejuuston kanssa. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuustoseos. Kiehauta vesi ja sulata liivate siihen, sekoita vaahtoon. Rajaa reunakalvolla haluamasi kokoinen osio keksipohjan päälle. Kaada siihen suklaavaahto ja nosta hyytymään pariksi tunniksi jääkaappiin.

Täyte 2
2dl  Vispikermaa
4tl  Sokeria
200g  Maustamatonta tuorejuustoa
1  Sitruunankuori
0,5dl  Sitruunanmehua
3  Liivatetta
2rkl  Sitruunanmehua

Laita liivatteet pehnemään kylmään veteen. Sekoita tuorejuuston joukkoon sitruunankuoriraaste ja -mehu. Vaahdota kerma ja sokeri. Lisää vaahtoon tuorejuusto. Kiehauta 2rkl  sitruunamehua ja sulata liivatteet siihen. Sekoita liivatteet vaahtoon. Ota reunakalvo suklaaosion ympäriltä ja laajenna reunavuokaa hieman. Kaada vaahto suklaaosion ja keksipohjan päälle. Nosta hyytymään jääkaappiin yön yli. Koristele.
Itsellä reuna vuoka oli isoimmillaan 20cm tällä määrällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti