17. marraskuuta 2013

Macarons

Koko Suomi Leipoo ohjelman innoittamana päätin kokeilla macaronseja. Hyvinhän nuo näyttivät onnistuvan. Ja väliin kun laittoi sitruunakreemin niin kyllä maistuivat. Ihana makean ja kirpeän yhdistelmä.



Ohje
125g  Mantelijauhoa
225g  Tomusokeria
25g  Sokeria
100g  Valkuaista
Elintarvikeväriä

Sekoita tomusokeri ja mantelijauho, siivilöi (itse siivilöin pariin otteeseen). Vatkaa valkuaisista ja sokerista kova vaahto. Kun vaahto on valmista värjää sopivan väriseksi. Sekoita mantelijauho-tomusokeri yhdistelmä vaahtoon. Sekoita sopivan oloiseksi.  Pursota leivinpaperille noin 4cm halkaisijaltaan olevia macaronseja. Napauta peltiä pöytään kevyesti ja anna pinnan kuivia noin tunti ennen paistamista. Paista 150 asteessa noin 13 minuuttia. Irrota ja täytä vasta niiden jäähdyttyä.

Täyte
Sitruunakreemi
1  Muna
1  Keltuainen
100g  Sokeria
2  Sitruunanmehu
0,5  Sitruunankuori 
125g  Voita

Mittaa munat, sokeri, sitruunanmehu ja -kuoriraaste kattilaan. Keitä kattilassa, kunnes seos rupeaa paksunemaan. Nosta pois liedeltä. Sekoita joukkoon voi. Sekoita, kunnes voi on kokonaan sulanut. Laita jääkaappiin jäähtymään. Täytä viileällä kreemillä macaronsit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti