12. tammikuuta 2014

Halloweenkakku

Tässä vielä viime vuoden juttuja. Eli halloweeniksi tein tälläisen suklaisen kauhukakun. Ja todeta voin että on todella suklainen. Kauhean isoa palaa ei pysty kerralla syömään. Mutta ah niin hyvää.


Suklaapohja
6  Valkuaista
2dl  Sokeria
6  Keltuaista
2rkl  Siirappia
1dl  Vehnäjauhoja
1,5dl  Maissijauhoa (esim. Maizena)
0,5dl  Kaakaojauhetta

Erottele valkuaiset kulhoon ja vatkaa ne kovaksi vaahdoksi. Lisää samalla puolet sokerista joukkoon.
Laita keltuaiset toiseen kulhoon vatkaa rakenne rikki. Lisää siirappi ja sokeri, vatkaa vaaleaksi vaahdoksi. Seoita kuivataineet keskenään ja siivilöi keltuaisvaahtoon. Sekoita seos varovasti tasaiseksi. Lisää 1/3 valkuaisvaahdosta nostellen sekaan. Ja sitten vielä loput.
Jaa kolmell pienemmälle tai kahdelle isolle pellille ohut kerros. Paista 170 asteessa (ei kiertoilma) 4-5 minuuttia.
Tarkoitus ei ole kohota ja lopputulos on hyvin ohut. Tästä tulee reilusti pohjaa, voit pakastaa osan tai tehdä hieman pienemmän taikinan. Itse tein puolet tästä.

Suklaamousse
145g  70% suklaata
250g  Sokeria
240g  Keltuaista
100g  Hunajaa
270g  Huoneenlämpöistä voita
165g  Kaakaojauhetta
2dl  Kermaa

Pilko suklaa metallikulhoon. Kaada joukkoon sokeri, keltuaiset ja hunaja. Laita vesihauteeseen sulaamaan, sekoittele välillä. Kun suklaa on sulanut nosta pois vesihauteesta. Laita huoneenlämpöinen voi toiseen kulhoon ja vatkaa pehmeäksi. Lisää sekaan kaakaojauhe ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Kaada suklaaseos voiseoksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää kermavaahto käännellen joukkoon.

Kokoa kakku suorakaiteen muotoiseen astiaan. Kelmuta kulho, niin saat irroitettua kakun paremmin. Kaada pohjalle n.2cm verran suklaavaahtoa. Leikkaa sopiva pala pohjaa ja aseta se seuraavaksi. Jälleen 2cm vaahtoa, pohja ja vielä kerros suklaavaahtoa. Nosta jääkaappiin hyytymään ainakin 2 tunniksi.

Tarjoa mascarponevaahdon kera. (Puuttuu kuvasta, sellaista kuvaa ei kerrenny enään illalla ottamaan)
3dl  Kermaa
200g  Mascarponea
4tl  Sokeria

Vaahdota kerma ja sokeri löysäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon mascarpone.

Voit tehdä myös esim. vadelmamelbaa. Eli vadelmia ja hieman tomusokeria sauvasekoittimella sekaisin. Voit paseerata siivilän läpi siemenet pois.

4 kommenttia:

  1. Suklaakakut ovat niin ihania! Sormia ja silmiä tuolla keikkuu, uuhhuh... karmaisevan hieno!

    VastaaPoista
  2. Hei, ei liity tähän postaukseen, mutta huomasin että olet käyttänyt kakuissasi Satin Ice-massaa. Sitä ei taida Suomesta saada kuin valkoisena (white vanilla). Oletko itse värjännyt massaa, ja jos niin millä väreillä ja miten on onnistunut?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Terve Anonyymi!
      Tuota Satin Ice-massaa saa myös norsunluun värisenä sekä tummanruskeana eli suklaisena, jossa on suklainen makukin. Noita värejä saa ainakin Ullanunelmista 1kg pakkauksina. Itse ostan yleensä tuota valkoista ja ruskeaa. Olen värjänny ihan noilla Wiltonin pastaväreillä. Värjääminen onnistuu oikein hyvin ja jos olen enmmän joutunut laittamaan väriä niin olen lisännyt sekaan hieman tomusokeria. Ihan sen mukaan kuinka pehmeeksi massa menee. Mutta jos tarvitsee esim. ison määrän tummanpunaista, niin olen ostanut jotakin muuta, koska väriä menisi niin kauhean paljon. Enään en muita massoja pahemmin käytä. Tämä on ollut niin älyttömän hyvää. :) Toivottavasti oli apua.

      Poista