9. helmikuuta 2014

New York cheesecake

Tässä hieman vaihtelua hyydytettyjen juustokakkujen tilalle. Tämä on ihanan kermaista ja täyteläistä. Itse tarjoilen mansikkamelban ja tuoreiden marjojen ja hedelmien kanssa. Ne tuovat ihanasti raikkautta kermaiseen kakkuun. Tässä kakussa on vain yksi ongelma, tekisi mieli syödä koko kakku kerralla. Tämä on hieman muuteltu vanhasta ohjeesta, joka täällä blogissa oli. Tällä ohjeella sain vielä paremman makuisen, joten vanhan olenkin poistanut.




Pohja
200g  Digestive-keksejä
100g  Voita
2rkl  Sokeria

Murskaa Digestive-keksit ja sekoita keksimurskaan sulatettuvoi sekä sokeri. Taputtele seos irtopohjavuoan pohjalle ja hieman reunoille. Paista 165 asteessa 10 min. Anna jäähtyä.

Täyte
3pkt  Philadelphia tuorejuustoa (200g/pkt)
3dl  Sokeria
2rkl  Vehnäjauhoja
4  Kananmunaa
200g  Creme Fraichea
3tl  Vaniljasokeria
4rkl  Sitruunamehua
1 Sitruunan raastettukuori

Vaahdota tuorejuusto, sokeri ja jauhot. Lisää kevyesti vatkaten yksi kananmuna kerrallaan juustomassaan. Sekoita joukkoon loput aineet ja kaada seos keksipohjan päälle. Vuoraa astia foliolla nosta vuokaan jossa on vettä. Varmista ettei folion sisälle pääse vettä. Paista vesihauteessa n. 150 asteessa noin 50-55 minuuttia, kunnes kakku saa hieman väriä.
Anna jäähtyä kunnolla vuoassa ja siirrä jääkaappiin tekeytymään yön yli.

1 kommentti: