13. huhtikuuta 2014

Devil´s Cake

Tyttöjeniltaan piti jotain hyvää kakkua keksiä ja voiko sopivampaa olla, kuin devil´s cake. Niin suussasulava suklaakakku. Ja tämhän on suklaaholistin unelma. Suklaata, suklaata ja vähän lisää suklaata.
Muistaakseni tämä oli tuo Nigellan devil´s cake ohje. Tulikin kyllä syntisen hyvää!!!


Pohja
50g  Kaakaojauhetta (1,1dl)
100g  Fariinisokeria (n.2dl)
2,5dl  Kiehuvaa vettä
125g  Voita
150g  Sokeria (1,75dl)
225g  Vehnäjauhoja (n.4dl)
0,5tl  Leivinjauhetta
0,5tl  Soodaa
2tl  Vaniljauutetta
2  Munaa

Täyte ja kuorrutus
1,25dl  Vettä
30g  Fariinisokeria (0,66dl)
175g  Voita
300g  Tummaa suklaata

Mittaa kulhoon kaakaojauhe ja fariinisokeri. Kaada kiehuva vesi päälle ja sekoita. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja sooda.Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi, jonka jälkeen sekoita joukkoon vaniljauute. Vatkaa joukkoon yksi muna. Sekoita joukkoon osa jauhoista ja sitten toinen muna. Lisää loput kuivataineet vuorotellen kaakao-vesiseoksen kanssa kevyesti sekoittaen. Jaa taikina kahteen (halkaisijaltaan 20cm) voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan. Voit paistaa myös yhdessä, mutta joudut paistamaan sitä hieman kauemmin. Tarkista kypsyys tikulla, niin ettei siihen jää enää taikinaa. Paista 180 asteessa 20-30 min.

Mittaa pannulle/kattilaan vesi, fariinisokeri ja voi. Kuumenna seosta miedolla lämmölle, kunnes se kuplii. Ota pannu liedeltä ja lisää sekaan suklaa. Sekoita vain sen verran, kuin on tarvetta. Niin että seos on sulanut tasaiseksi. Jätä seos pöydälle jäähtymään. Anna jäähtyä niin kauan että seos on sopivan paksua levitettäväksi n.1,5h. Sekoittele aina välillä.
Kun seos on sopivan jähmeää levitä 1/3 pohjien väliin ja loput kakun päälle. Anna kakun "maustua" seuraavaan päivään jääkaapissa.
Kun tarjoilet kakun nosta se huoneenlämpöön ainakin pari tuntia aikaisemmin. Silloin suklaa kerkiää pehmenemään ja kakku maistuu huomattavasti paremmalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti