24. marraskuuta 2014

Tacopiirakka

Ihanan tulista suolaista piirakkaa. Hieman vaihtelua perus kana- kinkku- ym. piirakoihin. Ja tulisuuttahan voi lisätä tai vähentää oman maun mukaan. Ja meillä ainakin salaatti meni lisukkeena oikein loistavasti.


Pohja
100g  Voita
1  Muna
2 ½dl  Vehnäjauhoja
1/2 tl  Leivinjauhetta
1/4 tl  Suola

Sulata voi. Anna jäähtyä hieman. Lisää munat ja sekoita tasaiseksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, mutta älä vaivaa liikaa, jotta taikina ei sitkisty. Sekoita vain sen verran, että aineet sekoavat keskenään. Kääri kelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa täytteen valmistuksen ajan.

Täyte
300g  Jauhelihaa
1pss  Taco-mausteseosta
1  Sipuli
0,5  Paprikaa
2  Tomaattia
1prk  Salsaa (320g)
Jalopenoja (oman maun mukaan)
200g  Creme Fraichea
1  Muna
2dl  Juustoraastetta
Nachoja

Pilko sipuli hienoksi ja paprika hieman isommaksi silpuksi. Paista jauheliha, sipuli ja paprika, mausta taco-mausteseoksella. Pilko tomaatit kuutioiksi ja nosta pannulle. Kaada sekaan salsa ja creme fraiche ja jalopenoviipaleet. Anna jäähtyä. Sekoita joukkoon muna ja juustoraaste. 
Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Kaada täyte pohjan päälle. Paista 200 asteessa noin 25min. Pilko nachoja piirakan päälle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti